Väderstad, jedna od vodećih svjetskih tvrtki za obradu tla i sjetvu, preuzima dijelove danske tvrtke Thyregod. Time se cijeli asortiman međurednih kultivatora dodaje trenutnom Väderstadovom portfelju proizvoda.

Thyregod A/S je danska poljoprivredna marka s korijenima koji sežu u 1918.godinu. Više od 25 godina Thyregod radi na razvoju, proizvodnji i prodaji međurednih kultivatora.

Akvizicija uključuje sva prava intelektualnog vlasništva na području proizvoda međurednih kultivatora tvrtke Thyregod; asortiman TRV uključujući model Swingking. Proljeće ove godine je prijelazno razdoblje i Väderstad će od 1. lipnja preuzeti odgovornost za poslovanje s međurednim kultivatorima.

Dobra poslovna prilika

Ovo je jako dobra poslovna prilika. Thyregodovi međuredni kultivatori savršeno odgovaraju našem trenutnom portfelju Tempo sijaćica i našim novim tehnologijama za sjetvu unutar koncepta Proceed i za buduću održivu i učinkovitu poljoprivredu. Iskorištavanjem naše opsežne i dobro uspostavljene mreže distributera i uvoznika, uskoro ćemo moći ponuditi ove izvanredne strojeve mnogim novim i postojećim kupcima na našim različitim tržištima. Vidimo potencijal za vrlo pozitivan razvoj s ovim novim segmentom proizvoda, kaže Henrik Gilstring, izvršni direktor Väderstad grupe.

Mehanička rješenja kontrole korova

Väderstad se uvijek ponosio svojom poviješću razvoja proizvoda sa svrhom koja ima visoke standarde u pogledu kvalitete, učinkovitosti, jednostavnosti upotrebe i same poljoprivrede. Linija TRV proizvoda savršeno odgovara ovim standardima.

Tijekom godina tehnologija Thyregod TRV optimizirana je do posljednjeg detalja, s patentiranim podizanjem sekcije, bezbrojnim mogućnostima prilagođavanja i prvim međurednim kultivatorom na svijetu s pojedinačnim okvirima koji se kontroliraju kamerom.

Uočili smo veliku potrebu za dodavanjem međurednih kultivatora u naš asortiman proizvoda. Razgovarajući s našim Tempo poljoprivrednicima i gledajući u budućnost, vidimo pomak ka više mehaničkih rješenja za kontrolu korova. Obično je pravi izazov spojiti međuredni kultivator sa strojem za sjetvu, a Väderstad sada može ponuditi poljoprivrednicima potpuno rješenje. Dodavanjem međurednog kultivatora također optimiziramo naš budući koncept Proceed, koji se može koristiti u žitaricama, kaže Wolfram Hastolz, direktor upravljanja proizvodima za obradu tla u Väderstadu.

TRV Swingking ima jedinstveno rješenje okvira koje omogućuje držanje dva okvira u jednom glavnom okviru. Na taj način se povećava učinkovitost i štedi prolaz poljoprivredniku. Još jedna prednost je visoki glavni okvir zajedno s patentiranim rješenjem za podizanje rednih jedinica. Ovo je način da se izbjegne nanošenje štete biljkama dok se također povećava vremenski okvir za kultivacijski prolaz.

 

U početnom dijelu preuzimanja međuredni kultivatori će se prodavati pod brendom Thyregod. Proizvodit će se u Thyregodovim proizvodnim pogonima u Danskoj. Od lipnja 2024. nosit će marku Väderstad, a više detalja o tome bit će objavljeno prije Agritechnice 2023.

Za hrvatske poljoprivrednike je zanimljivo da će ove međuredne kultivatore moći uskoro nabaviti i na našem tržištu. Za više informacija mogu se obratiti tvrtki PMT na adresama PSC ZAGREB, Donje Svetice 40, Zagreb; Tel: 01 2335 166 i PSC OTOK, Skorotinci 4, Otok; Tel: 032 395 515.                                                                

Izvor: www.vaderstad.com

Prethodni članakObrazac – prijava za sudjelovanje u projektu GRASS Ceiling – LIVING LABS (Živi laboratorij)
Sljedeći članakPodnošenje zahtjeva za potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.