Massey Ferguson, svjetski brend tvrtke AGCO (NYSE:AGCO), s ponosom najavljuje lansiranje najnovije serije MF 7S. Najnovija serija uvodi četiri nova modela, a koja će pružiti maksimalne snage od 155 do 190 KS.

Novi traktori dizajnirani su za profesionalne i razumne korisnike. Standardno su opremljeni visokim značajkama i dolaze sa širokim izborom prijenosa, udobnom kabinom i tehnologijom automatizacije i upravljanja prilagođenom za sva poduzeća i primjene.

Massey Ferguson je zadržao nove jednostavne oznake modela. Brojevi označavaju maksimalnu snagu traktora: MF 7S.155, MF 7S.165, MF 7S.180 i MF 7S.190. Svi traktori također pružaju dodatnih 30 KS pomoću sustava upravljanja snagom motora (EPM) – ovisno o modelu. S međuosovinskim razmakom kotača od 2.88m i šestcilindričnim motorom od 6,6 litara, novi traktori savršeno premošćuju novu četverocilindričnu seriju MF 6S s 135 do 180 KS i veću seriju MF 8S koju pogone motori od 7,4 litre.

Massey Ferguson proširuje naše novo doba jednostavnih i pouzdanih traktora na seriju MF 7S, izjavio je Thierry Lhotte, potpredsjednik i generalni direktor Masseya Fergusona za Europu i Bliski istok.

-Istodobno uvodimo nove razine udobnosti, upravljanja, praktičnosti i povezivosti uz dodatak novih tehnologija i značajki. One su prvi put viđene na nagrađivanoj seriji MF 8S.

Sa svojom kombinacijom snage, okretnosti, automatizacije i tehnologije koja poboljšava izvedbu, serija MF 7S pruža produktivnost koja je potrebna za radove na modernim poljoprivrednim gospodarstvima. Kako bi rukovatelji zadržali tu izvedbu tijekom dugih radnih sati, hladnija, udobnija i tiša kabina opremljena je novim, jednostavnim i praktičnim kontrolama.

MF 7S donosi velike prednosti svim Vašim radovimabilo da se radi o ugovorenim poslovima, većem poljoprivrednom gospodarstvu ili miješanom poduzeću, dodao je.

Možete odabrati pakete značajki Essential, Efficient, Exclusive i Panoramic, ovisno o modelu, koji su dizajnirani da Vam pruže cijeli raspon značajki udobnosti i povećanja rezultata za povećanje produktivnosti i rada u polju i na cesti.

Značajke nove serije MF 7S

ModelMF 7S.155MF 7S.165MF 7S.180MF 7S.190
MotorAGCO Power 6 cilindara, 6,6 litara
Najveća snaga155KS165KS180KS190KS
Najveća EPM snaga175KS185KS210KS220KS
Najveći zakretni moment pri 1,500 okr./min700Nm725Nm750Nm850Nm
Najveći zakretni moment pri 1,500 okr./min s EPM-om750Nm800Nm860Nm925Nm
PrijenosDyna-6 Super Eco 
Dyna-VT (samo za Efficient i Exclusive)
Paket značajkiEssential, Panoramic, Efficient ili ExclusiveEfficient ili Exclusive
 • Izbor između snažnih i okretnih traktora visokih značajki koji pružaju optimalnu udobnost, kontroliraju automatizaciju i povezivost
 • Snažni šestcilindrični motori od 6,6 litara pružaju najveću snagu od 155 do 190 KS. Svi proizvode dodatnu snagu i zakretni moment i tako zadržavaju produktivnost u svim uvjetima
 • Izbor između novih i poboljšanih prijenosa Dyna-6 Super ECO na svim modelima ili učinkovitog i jednostavnog Dyna-6 Super Eco s automatskim načinom rada na traktorima do 180 KS
 • Visoke značajke su standardne, a mogu se odabrati i izvedbe Essential, Efficient, Exclusive ili Panoramic
 • Moderna, hladna i tiha kabina nudi visoke razine udobnosti i jednostavnosti upravljanja s novom tehnologijom koja dolazi iz nagrađivane serije MF 8S
 • Novi Multipad ima jednu ručicu, sveobuhvatnu kontrolu i ugrađen je u naslon za ruke na modelima Efficient i Exclusive
 • Jednostavni i logični terminal Datatronic 5 ima novi, svjetliji i jasniji zaslon na dodir s novom opcijom MF E-utovarivača
 • Dugi međuosovinski razmak kotača od 2,88m i robusna šasija kombiniraju snagu i stabilnost s optimalnom sposobnosti manevriranja zahvaljujući polumjeru zaokreta od 4,93m
 • Izrađen je za rad i vuču teških tereta s visokim kapacitetom stražnje poveznice od 9,600kg i prednje od 4,000kg
 • Odlična bruto masa vozila od 14t i bruto nosivost do 44,5t
 • Pametni, praktični neo-retro dizajn odlikuje se stilom i sadržajem.

Snažni, stabilni, povezani

Četiri nova traktora serije MF 7S izrađeni su na međuosovinskom razmaku kotača od 2,88m za optimalnu stabilnost i vuču. Snažni šestcilindrični motori od 6,6 litara pružaju visoke razine koncentrirane snage i zakretnog momenta. Robusna tehnika izrade omogućuje traktorima nošenje i vuču teških tereta.

Ti visokoučinkoviti traktori nisu samo razvijeni za ostvarivanje visokog učinka u polju, na cesti i u dvorištu. Jednostavni su i za korištenje. Za dodatno poboljšanje izvedbe u širokom rasponu poslova, opremljeni su automatiziranim značajkama, jednostavnim kontrolama i povezanom tehnologijom.

Dodatna snaga i zakretni moment onda kada su najpotrebniji

Napredni šestcilindrični motor AGCO Power od 6,6 litara snažno je srce serije MF 7S. Svi modeli proizvode najveću snagu od 155KS do 190KS. Oni koriste prednosti dodatne snage i zakretnog momenta koji se automatski stvaraju kada je to potrebno za prijevoz, rad s priključnim vratilom ili kada to zahtijeva hidraulika.

Massey Ferguson i dalje ispunjava najnovije, iznimno zahtjevne propise o emisijama stupnja V zahvaljujući svojemu sustavu „All-in-One“. Oni kombiniraju dizel-oksidacijski katalizator (DOC), selektivnu katalitičku redukciju (SCR) i katalizator čađe (SC) u jedinstvenoj kompaktnoj jedinici. Budući da je lijepo posložena ispod kabine, ni malo ne utječe na vidljivost. Ispušna cijev je tanka kao i prije.

Vrhunski odabir prijenosa

Vrlo učinkoviti i jednostavni prijenos Dyna-VT ECO Masseya Fergusona nudi neometanu promjenu brzina, a dostupan je na svim modelima. Super Eco inačica prijenosa Dyna-VT dodatno povećava učinkovitost. Ona omogućuje traktoru postizanje najveće brzine od 40 km/h pri samo 1,450 okr./min.

Vrlo cijenjeni Dyna-VT neprekinuto promjenjivi prijenos od sada ima i automatski način rada. Njime se omogućuje rukovateljima korištenje ručice Multipad ili papučice kočnice za promjenu brzine kretanja naprijed dok automatski podešava optimalni broj okretaja motora u skladu s opterećenjem i brzinom. Osim što pruža jednostavniji rad, također smanjuje potrošnju goriva.

Alternativno, za sve modele do 180 KS, MF 7S.180 možete odabrati glasoviti, visokoučinkoviti i pouzdani poluprijenos Dyna-6 Super Eco 24 x 24 s promjenama stupnja prijenosa uz zadržavanje prijenosa snage. Nakon 20 godina dokazanog rada u polju, njime se postiže najveća brzina od 40 km/h pri niskim 1,500 okr./min za uštedu goriva.

Automatski način rada koji je standardan na svim modelima Dyna-6 automatski prebacuje brzine ovisno o opterećenju motora i brzini. Rukovatelji također mogu ručno postaviti broj okretaja motora pri kojima se vrše promjene.

Svi su također opremljeni korisnom funkcijom kočenja u neutralni položaj koja se jednostavno aktivira prekidačem na stupu.

Oni koji rade s posebnim usjevima pozdravit će opciju super spore brzine. Ona omogućuje preciznu kontrolu s brzinama do 70 m/h pri 1,400 okr./min.

Tiha, udobna i hladna kabina

Rukovatelji MF 7S profitirat će od značajnih poboljšanja kabine koja pruža veću udobnost i bolju kontrolu. Kabina je prvi put predstavljena na traktorima MF 8S koji su dobitnici nagrade za traktor godine. Uključuje novi naslon za ruke, upravljač Multipad i povećanu povezivost.

Zahvaljujući novom klimatizacijskom uređaju, kabina je sada 4C° hladnija nego prije. Ima potpuno nove visokokvalitetne obloge s kromiranim volanom i crnom pločom s instrumentima za izvede Exclusive i Efficient.

Rukovatelji će imati koristi od novog, udobnijeg, standardnog sjedala sa zračnim ovjesom. Opcija grijanog sjedala poboljšane ventilacije opremljen je sustavom DDS – dinamičkim prigušenjem koji automatski reagira na zapreke zahvaljujući bočnom ovjesu stabilizacije.

Sve su kontrole nadohvat ruke te praktično i logično poredane. Ovisno o značajkama, novi naslon za ruke i Multipad omogućuju jednostavno i razumljivo upravljanje zajedno s tipkovnicom za manje korištene funkcije.

S vanjske strane, dizajn LED svjetala sa svjetiljkom na poklopcu motora proizvodi svijetli potpis. Postoji i opcija do 16 LED radnih svjetala. Za rad s utovarivačem postoji opcija za prilagodbu korisnog krova Visio koji pruža odličan pogled na utovar cijelim rasponom podizanja.

Udobnost dodatno poboljšava odabir opcionalnog mehaničkog ili aktivnog mehaničkog ovjesa kabine kao i opcija ovješene prednje osovine.

Praktično sveobuhvatno upravljanje

Paket značajki Efficient i Exclusive uključuju novu ručicu Multipad. Osim toga i naslon za ruke sa sveobuhvatnim upravljanjem koji je spojen na sjedalo. Ovaj ISOBUS kompatibilni upravljač koji je jednostavan za korištenje sve praktički stavlja u ruku uključujući i preklopnu sklopku za upravljanje spojnicom, postavke za kretanje, prethodno postavljanje načina vožnje te aktivaciju MF Guidea. Na njemu se nalazi i mikro joystick za upravljanje dvama električnim razvodnim ventilima.

Opcija nove jedinstvene multifunkcionalne ručice pruža jednostavnu kontrolu utovarivača i prednje spojnice. Ona ne samo upravlja razvodnim ventilima nego i omogućuje rukovateljima promjenu smjera i brzine traktora.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je MF_7S_190_STATIC__DETAILS_BEZU_0521_01-1024x682.jpg

Rad na svijetlom i jasnom zaslonu na dodir

Rukovatelji će cijeniti najnovije unaprjeđenje terminala Datatronic 5 koji ima puno svjetliji i jasniji zaslon na dodir za smanjenje odsjaja. Boje visoke definicije i crna pozadina zajedno s novim prečicama na naslovnoj stranici dodatno olakšavaju rad.

Pored toga, opcija MF E-utovarivača pomaže povećanju točnosti, produktivnosti i sigurnosti utovara te pruža kontrolu i podešavanje funkcije trešnje vjedra.

To omogućuje rukovateljima da pojedinačno odvažu utovar na viličaru ili u vjedru te snime ukupnu težinu, utovar ili posao i jednostavno prenesu podatke kao proračunsku tablicu. Također je moguće postaviti i spremiti gornje i donje vrijednosti te automatske sekvence za različite cikluse utovara.

Na izvedbama Exclusive i Efficient postoji nova opcija. Ona omogućuje upravljanje radiom, medijima s mobitela preko zaslona Datatronic 5 s ulazima poput Bluetootha, USB-a ili Aux-a. Skočni ekran na zaslonu obavještava rukovatelje o dolaznom pozivu koji mogu prihvatiti, odbaciti ili utišati.

massey ferguson mf 7s

Povezivost povećava preciznost

Datatronic 5 ne samo da upravlja svim funkcijama traktora zahvaljujući ISOBUS povezanosti i GPS signalu, nego i pokreće paket programa precizne poljoprivrede MF Technologies. On uključuje MF Guide sa svojim brzim podešavanjem „Go-Mode“ te MF Section Control za smanjenje preklapanja i precizno unošenje podataka uz primjene promjenjive stope koristeći MF Rate Control.

Podaci se automatski prikupljaju i snimaju na MF TaskDoc te prenose preko USB memorijske kartice. Opcija MF Task Doc Pro omogućuje Vam stvaranje planova primjene te se bežično sinkronizira sa softverom za upravljanje poljoprivrednim gospodarstvom. MF telemetrija standardna je na svim modelima MF 7S.

Snažni, stabilni i okretni

Zahvaljujući međuosovinskom razmaku kotača od 2,88m te snažnoj i isklesanoj šasiji, serija MF 7S kombinira stabilnost i okretnost nudeći polumjer okretanja od samo 4,93m.

Savršeno je balansirana i pruža odličan omjer mase i snage te impresivnu nosivost od 44,5t. Kapacitet podizanja trozglobne spojnice od 9.600kg straga i 4.000kg sprijeda te do 14t bruto mase vozila čine ih idealnim za povećanje rezultata kombinacijom priključaka sprijeda i straga.

Dugi međuosovinski razmak kotača također pomaže vuči i stabilnosti. Nju je moguće dodatno pojačati stražnjim gumama od 42“ i na taj način smanjiti pritisak na tlo. Za teški rad na raspolaganju je široki odabir opcija utega. Oni se mogu jednostavno ukloniti kako bi se iskoristila okretnost MF 7S za vrhunski rad i transport.

Stil i sadržaj

Novim neo-retro dizajnom koji hvata poglede odajemo počast nasljeđu Masseya Fergusona modernim stilom. Nastavlja novi obiteljski stil pokrenut na MF 8S. Predstavlja novu interpretaciju ikonske MF sive sablje uz bok te motiva konjskog ovratnika koji sežu još od serije MF 100.

Uski i tanki poklopac motora poboljšava vidljivost dok odrezana šasija omogućuje kotačima da se čvrsto okreću za optimalnu pokretljivost traktora.

massey ferguson mf 7s

 class=
 class=

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakRecept za pelinkovac – gorki liker od pelina
Sljedeći članakOdržano 19. natjecanje orača Koprivničko – križevačke županije
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.