S najboljim rezultatima u pogledu kvalitete, preciznosti i količine odlikuje se novi Fendt Katana 650, kombajn za krmu sa znatno povećanom učinkovitošću. S novim Fendtom Katanom možete raditi na travnjacima bez obzira na brdovitost terena ili pak vlažnost terena. Ogromna rezna glava i šest valjaka dobitna su kombinacija za najbolju kvalitetu sječenja. Novi Fendt Katana nezaustavljiv je u kukuruzu: snažan i precizan, daje najkvalitetnije rezultate sječenja za kratke i duge rezove.

S novim i bržim protokom zrna, novi Fendt Katana 650 još je snažniji. Pametni sustav pogona na sve kotače BalancedGrip čini ovaj Fendtov stroj još svestranijim. Novi uređaj za brušenje značajno povećava vijek trajanja noževa. Glava kukuruza 460Plus sad je dostupna i u verziji StalkBuster – već nagrađivana zbog svojih ekoloških i ekonomičnih mogućnosti prilikom žetve. Nadalje, Fendt Katana 650 udovoljava europskom standardu o emisijama, Stage V.

Više snage i poboljšana ventilacija

Sa 25 KS više snage motora, Fendt Katana 650 postiže nazivnu snagu od 650 KS uz popularni MTU 6-cilindrični linijski motor. Promjenjivi ventilator s obrnutom funkcijom sad je također standardno ugrađen u Fendt Katana 650, kontrolirajući protok prilagođavanjem kuta svake lopatice. Reverznom funkcijom ventilatora hladnjaci se čiste od taloga i sitnih čestica prašine, a automatsko upravljanje vozaču je velika pomoć. Fendt Katana 650 sad radi s 12 % manje goriva uz održavanje visoke stope prerade žita, a uz potpuni redizajn protoka koji je povećan za 21 %.

 Više prianjanja na strmim padinama

Pametan sustav pogona na sve kotače BalancedGrip za Fendt Katana 650 pruža više prianjanja, posebno na strmim padinama i sprječava da se kotači okreću u mjestu te izmiču kontroli pri niskom opterećenju prednje osovine. Pri vožnji po padinama, prednja osovina je pod manjim opterećenjem pa Fendt BalancedGrip aktivno regulira pogonski moment između prednje i stražnje osovine. To znači da se Fendt Katana može koristiti za košnju i skupljanje krme čak i na strmim padinama.

Novi Fendt Katana 650

• Potpuno novi protok žitne mase: Fendt CropFlow 2.0

• Potpuno novi valjci; valjci Fendt R & RS

• Izvrsna priprema kukuruza čak i kod reznih duljina do 30 mm

• Do 21 % više proizvodnje u odnosu na prošli model

 • Novi jedinstveni uređaj za oštrenje

 • StalkBuster- heder kukuruza s ugrađenim malčerom za kukuruz

 • MTU serijski 6-cilindrični motor s emisijom Stage V

• Znatno povećana nazivna snaga: 478 kW / 650 KS (ECE R120)

 • Inteligentno upravljani koncept pogona na sve kotače Fendt Balanced Grip (na zahtjev)

 class=
Proizvodnja novog kombajna Fendt Katane 650 započela je u Hohenmölsenu 8. svibnja ove godine

Unutrašnjost kabine Fendt Katane 650

Kabina Visio5 dizajnirana je za optimalnu vidljivost te nudi savršenu ergonomiju i kontrole koje se lako koriste. Automatska klima i grijanje jamče ugodno radno okruženje. Praktični desni naslon za ruku, koji je vrlo popularan kod Fendovih vozača, prilagođen je potrebama kombajna za stočnu hranu. Opremljen je i Mp3 radiom s hands- free sustavom i hlađenim odjeljkom za odlaganje pića te sve to pruža  udobnost tijekom dugih radnih dana. Funkcije poput open/ close hedera za kukuruz i pick- up potpornih kotača, opcija nagiba hedera te dizalica za dizanje /spuštanje kontroliraju se zglobnim prekidačima. Udobno suvozačko sjedalo standardno je u kombajnu za stočnu hranu Fendt Katana.

 Rasvjeta

Osobito za žetvu kukuruza, uvijek je vremenska stiska; savršeno osvjetljenje područja žetve i stroja znači da možete raditi precizno, čak i kasno u noć.

Novi valjci s boljom kvalitetom rezanja

Nova serija modela Fendt Katana 650 nudi neke nove tehničke karakteristike. Jedna od novih značajki su novi R i RS-valjci koji su dostupni kupcima; novi RS valjak /tzv. roller cracker odlikuje se profilom zubaca i dodatnim V-spiralnim utorom koji povećava kvalitetu sabranog materijala.

 class=
Bolja kvaliteta rezanja zahvaljujući novim valjcima: novi RS valjak /tzv. roller cracker s dodatnim V-spiralnim utorom

Početak serije proizvodnje nove Fendt Katane 650

Nova serija kombajna za stočnu hranu s 25 KS više snage motora predstavljena je javnosti prvi put na Agritechnici 2019.g. Nova generacija Fendt Katana 650 proizvodi se na lokaciji AGCO / Fendt u Hohenmölsenu u Njemačkoj, a 8. svibnja o.g. postavljen je prvi glavni okvir kombajna Fendt na glavnu montažnu liniju te je otpočela proizvodnja.

-Naša lokacija Hohenmölsen ima visoku razinu kompetencije u sastavljanju kombajna za stočnu hranu. Od 2011. godine svi se modeli tamo proizvode, rekao je Ekkehart Gläser, generalni direktor za proizvodnju AGCO / Fendt. Slično kao i traktor Vario iz Marktoberdorfa, novi model Katana prolazi dvosatni testni postupak za utvrđivanje kvalitete samohodnog stroja. Ovo je jedan od prvih strojeva koji se šalje s proizvodne linije izravno u terensku upotrebu.

 class=
Uz odličnu rasvjetu omogućen je i rad noću

Prethodni članakJesu li cijene jagoda realne?
Sljedeći članakPoznajete li ove mahunarke?
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.