Valtra slavi još jedan uspjeh jer je njihova „zvijer” osvojila prestižnu Red Dot nagradu za dizajn proizvoda. Samo 6 mjeseci od najave najnovijeg traktora Q, model je pušten u prodaju i dostupan je za kupce. Za novi traktor u do sada nepoznatom rasponu konjskih snaga, dobivanje takve nagrade potvrđuje ono što su mnogi poljoprivrednici i izvođači radova koji su testirali traktor govorili – serija Q dobro je dizajniran traktor koji savršeno odgovara ovom segmentu veće konjske snage.  

Dugo iščekivana serija Q predstavljena je u rujnu 2022. i brzo je privukla pažnju industrije, pokupivši nagradu žirija FARM MACHINE 2023 na sajmu SIMA u studenome protekle godine. FARM MACHINE žiri pohvalio je seriju Q zbog pristupa usmjerenog na poljoprivrednike.

Pomno dizajnirana serija

S 230 do 305 konjskih snaga, serija Q savršeno se uklapa u prostor između Valtrine serije T koja ima 155 do 271 KS i njihove serije S koja ima 290 do 405 KS. Tijekom probnih vožnji kupci su pohvalili gladak CVT prijenos serije Q, sposobnost manevriranja i visoku razinu preglednosti za traktor tako velike snage. Kako bi se to postiglo, serija Q uistinu je pomno dizajnirana.

Voditelj odjela za industrijski dizajn i korisničko iskustvo, Kimmo Wihinen, objašnjava da se najbolje iskustvo može postići ako se sluša kupce:

Kupci su tražili veću seriju T. Isporučili smo potpuno novi traktor. Velika gospodarstva i poljoprivredni poduzetnici trebaju učinkovit traktor veće konjske snage, no on istovremeno treba biti upravljiv i pružati dobru vidljivost. Sve na ovom traktoru, od jednostavnog pristupa aluminijskim stepenicama, posve novih moćnih integriranih prednjih radnih svjetala, najudobnije kabine na tržištu, novog dizajna krova i jednostavnosti upotrebe, do potpuno integrirane tehnologije putem korisničkog sučelja SmartTouch predstavlja odgovor na povratne informacije koje smo dobili od kupaca. Sve je osmišljeno kako bi serija Q bila najudobniji i dobro opremljen traktor svoje vrste. To je najbolji traktor koji smo ikada dizajnirali i napravili ovdje u Suolahtiju. Jako smo sretni što serija Q nastavlja Valtrinu povijest osvajanja nagrada Red Dot za dizajn.

Valtra Q serija

Valtrini uspjesi

Prethodni Valtrini uspjesi s nagradama Red Dot uključivali su nagradu za seriju T 2016., počasno priznanje za seriju N 2017., pobjedu za seriju A 2018., za seriju G 2021. i, nedavno, nagradu Red Dot za seriju N 2022. Valtrina serija Q stiže na razne lokacije diljem Europe u sklopu Valtrine turneje SmartTour 2023. Dodatne pojedinosti mogu se pronaći na web stranici Valtra SmartTour (www.valtra.com/smarttour.html). Valtrini traktori su poznati po svojoj svestranosti i pouzdanosti, napravljeni su tako da mogu izdržati najzahtjevnije klimatske uvjete te jamče najvišu razinu performansi u najtežim radnim uvjetima.

Valtra Q serija

Izvor: www.valtra.com/products/qseries.html

Prethodni članakJabukov staklokrilac – štetnik drva voćaka
Sljedeći članakObjavljen Vodič za označavanje rokova trajanja hrane
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.