Massey Ferguson, svjetski brend tvrtke AGCO najavio je početkom srpnja uvođenje potpuno obnovljene serije kombajna s pet slamotresa MF Activa koji pružaju više snage, dodatne značajke i opciju poznatog separatora Multi Crop koji poboljšava rezultate na svim modelima.

Tri nova jednostavna i pouzdana modela dizajnirana su da pruže fleksibilnu i visokokvalitetnu žetvu u širokom rasponu usjeva na manjim i srednje velikim poljoprivrednim gospodarstvima.

Novi model MF Activa

Seriju sada predvodi potpuno novi model MF Activa od 260 KS. Prate ga novi MF Activa 7343 od 226 KS i MF Activa 7342 od 185 KS. Svi su dostupni s opcijom separatora Multi Crop, elektronički kontroliranog hidrostatskog prijenosa i značajnim poboljšanjima kabine.

Nove značajke kombajna MF Activa

  • Obnovljena serija kombajna MF Activa nudi tri modela od 185 do 260 KS s iznimnim dokazanim sustavom vršidbe, a dostupan je i u posebnim izvedbama
  • Neovisna prilagodba konkave – sprijeda i straga – elektronički se odabire iz kabine
  • Sekcijski dizajn konkave omogućuje im brzu i jednostavnu izmjenu prilikom kretanja između različitih usjeva. Opcija separatora Multi Crop (MCS) povećava sveukupno odvajanje do 20 % na svim modelima. Novi modularni receptor zrna s uklonjivim plastičnim umecima za jednostavno čišćenje.
  • Izbor hedera Freeflow ili PowerFlow za modele MF Activa 7343 i MF Activa 7344
  • Najnoviji četverocilindrični i šestcilindrični motori stupnja V posebno su ugođeni za pružanje ekonomičnog visokog zakretnog momenta i snage za žetvene operacije.
  • Redizajnirani i elektronički kontrolirani hidrostatski prijenos s tri brzine.
  • Poboljšana kabina pruža više udobnosti i jednostavnosti kontrole zahvaljujući naslonu za ruke montiranome na sjedalu, sjedalu sa zračnim ovjesom i elektroničkom radu prijenosa.

Neovisni, jednostavni i svestrani kombajni

Nova serija kombajna MF Activa Masseya Fergusona s pet slamotresa pruža nenadmašno svestranu žetvu u širokom rasponu usjeva i uvjeta. Od malih zrna i kukuruza, do soje i riže.

Tri nova modela snage od 185 do 260 KS dijele sličan sustav vršidbe s bubnjem i konkavom. Svi su također dostupni u izvedbama za rad sa značajkom Anti-wear. Ona je posebno dizajnirana za najgrublje operacije u radu s usjevima soje i kukuruza.

Dokazani i pouzdani sustav vršidbe upotrebljava bubanj promjera 600 mm i širine 1,340 mm opremljen s osam hrapavih šipki. Savršeni uzorak zrna zajamčen je zahvaljujući neovisnoj – prednjoj i stražnjoj – elektronički upravljanoj prilagodbi konkave. Promjena između usjeva jednostavna je zahvaljujući sekcijskoj konkavi. Ona rukovateljima omogućuje brzu izmjenu između sekcija za velike i male usjeve.

Sustav vršidbe koji se prilagođava svim usjevima i uvjetima

Za optimalnu separaciju, na svim je modelima dostupan kao opcija separator Multi Crop (MCS) koji pojačava izlazni kapacitet. On povećava separaciju do 20 % te poboljšava fleksibilnost žetve dok čuva kvalitetu ljuske. Jedinstvena je značajka što taj dodatni separator može u potpunosti rotirati konkavu u neaktivan položaj kada nije potrebna.

Novi modularni receptor za usjev koji se koristi na većim kombajnima Masseya Fergusona opremljen je uklonjivim plastičnim dijelovima otpornima na habanje. Oni dodatno poboljšavaju svestranost. Zbog toga je puno lakše čistiti tijekom radova u teškim uvjetima i s usjevima poput soje i kukuruza.

Hederi isporučuju krmivo ravnomjerno

Modeli MF Activa 7343 i MF Activa 7344 mogu se opremiti hederom Powerflow  koji koristi neprekidni transporter za punjenje za sakupljanje usjeva i stvaranje ravnomjernog krmiva dok istodobno značajno smanjuje gubitke. Dostupan je u širinama od 5,5 – 6,2m. Dokazano povećava izlazni kapacitet do 73 % uljane repice, 15 % pšenice i 12 % ječma. MF Activa 7342 opremljen je hederom Freeflow širina od 4,8-6,0 m. On je dostupan za korištenje na dva veća kombajna širine do 7,6 m. Hederi se jednostavno montiraju u kućište i brzo spajaju s hidrauličkom višestrukom spojnicom Masseya Fergusona. Automatska kontrola visine hedera standardni je dio opreme, dok je bočna flotacija opcionalna.

Napredni ekonomični motori

Svi novi kombajni MF Activa opremljeni su najnovijim motorima AGCO Power stupnja V. Dokazano su učinkoviti i posebno su prilagođeni da pruže optimalni zakretni moment i snagu za učinkovitost pouzdane žetve.

Šestcilindrični motor od 7,4 litara napaja modele MF Activa 7343 i MF Activa 7344. Četverocilindrični motori od 4,9 litara pružaju ekonomičan rad za MF Activa 7342. Oba imaju četiri ventila/cilindra s hidrauličkim prilagođavanjem napetosti remena za smanjenu potrebu za održavanjem.

Ti su motori sukladni s najnovijim odredbama o emisijama stupnja V. Koriste selektivnu katalitičku redukciju Masseya Fergusona, sustav naknadne obrade s DOC-om i katalizator čađe koji je dizajniran da traje cijeli životni vijek vozila.

Massey Ferguson u potpunosti je obnovio hidrostatski prijenos kombajna MF Activa. On sada upotrebljava elektronički kontroliranu crpku najnovije generacije koja pruža gladak i precizan rad. To omogućuje preciznu kontrolu i jednostavan rad u polju i na cesti te pruža optimizirane krivulje ubrzanja u sve tri brzine.

Optimalna udobnost i kontrola kabine

Poboljšanja kabine uključuju bolju kontrolu i udobnost za rukovatelje kombajnima MF Activa. Oni sada sjede u standardnom sjedalu sa zračnim ovjesom. Novi naslon za ruku montiran na sjedalu olakšava rad. Multifunkcionalna ručica sprijeda od sada nudi glatku elektroničku kontrolu hidrostatskog prijenosa. Uključuje i prekidač za istovarnu pužnicu, između ostalih mnogobrojnih funkcija.

Ostali uobičajeno korišteni prekidači koji omogućuju elektrohidrauličko uključenje protežu se niz novi zaslon za ruku. Svi modeli dolaze s terminalom Agritronic i standardnim zaslonom za gubitak usjeva. Tu je i poboljšani paket rasvjete. Za dodatnu udobnost i kontrolu, raspon korisnih opcija uključuje električnu prilagodbu sita i zaslon za povrate, hladnjak i stražnju kameru.

 class=
MF-ACTIVA 7344
 class=
MF ACTIVA-7344 kabina

Izvor: https://www.austrodiesel.at/

Prethodni članakKrizni okvir za poljoprivredu i proizvodnju hrane
Sljedeći članakMedalje s Decantera za poboljšanje pozicije na tržištu!
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.