Kako bi zadovoljila potrebe hrvatskih poljoprivrednih proizvođača, osječka tvrtka Top Agro svoj široki asortiman mehanizacije poznatih proizvođača stalno obnavlja nabavkom novih strojeva. Upravo osluškujući potrebe hrvatskih ratara, odlučili se za uvoz kvalitetnih rasipača mineralnih gnojiva. S obzirom da je kvalitetom proizvoda najviše zadovoljio francuski proizvođač strojeva Sulky, a što je bio jedan od osnovnih uvjeta, u Top Agru su ušli u partnerstvo s tim svjetski poznatim dobavljačem i proizvođačem poljoprivrednih strojeva i mehanizacije. Dobar odabir potvrdio se već u startu jer njihovi rasipači već su pristigli u osječku tvrtku i dostupni su odmah za područje cijele Hrvatske.

-Nastojimo se prilagoditi željama i potrebama svakog kupca. Naša vizija je moderna poljoprivredna proizvodnja, koja će rezultirati tržišno konkurentnim proizvodom. Stoga nam je kao ozbiljnom poduzeću, od velike važnosti  poduzeti sve da bi zadovoljili potrebe kupaca i krajnjih korisnika naših proizvoda. Nastojimo držati kvalitetu poslovanja na visokoj razini uz stalno unaprijeđenje na svim poljima, te je upravo zato naš odabir francuski partner Sulky, istaknuo je Dario Domović, prodajni savjetnik prilikom prezentacije novopristiglih rasipača.

Sva moderna tehnologija ukomponirana je u stroj

Na samoj demonstraciji stroja, Fabien Desportes, manager francuske tvtke Sulky iznio je osnovne značajke i prednosti rasipača koje će zasigurno privući hrvatske ratare jer riječ je o strojevima s najnovijom tehnologijom koji mogu postići najbolje operativne rezultate.

Kapacitet spremnika jedan je od bitnih čimbenika za poljoprivrednike, pa su tako u ponudi zastupljeni oni manji od 900 litara do 3000 litara, nešto veći , oni nošeni od 2 000 do 4000 litara, dok je kod vučenih spremnik od 7200 do 15 000 litara. Širina rasipanja može biti od 9 metara do 50 metara, ovisno o potrebi samog korisnika, a način doziranja može biti mehanički, elektronski ili hidraulični.

-Osim toga rasipači imaju elektronsko prilagođavanje, uključivanje limitera uz granice polja, a kod samih mješača u rasipaču, kad se zatvori jedna strana, mješač prestaje raditi. To je vrlo bitno jer kod drugih rasipača nastavlja raditi i tako uništava zrno, a Sulkyjev mješač nastavlja raditi po potrebi, pa je izlazna količina gnojiva precizna i jednaka. Još jedna stvar je što je izlaz pod određenim kutem, pa kad je pun rasipač, pritisak je jednak kao i kad unutra ima i nešto manje gnojiva. Kod drugih rasipača je taj izlaz ravan i kad se otvori veća količina ispadne van i dolazi do bržeg trošenja lopatica i diskova, a gnojivo se nerazmjereno razbacuje, istaknuo je Domović.

Dodao je i kako je sva moderna tehnologija ukomponirana u sami rasipač i može se prilagoditi po potrebama poljoprivrednika.

-Od kontrole sekcija do ISOBUSA gdje se samo jednim kabelom sve spaja na kompjuter i sam traktor te se na taj način može obaviti kontrola. Non stop se važe jednaka količina, pa i primjerice kod okretanja traktora. Sve pokazuje, od GPS-a, navigacije, sve se može ukomponirati. Dobro je to što osnovni model DX30 ili DX 30+ ima osnovnu opremu koja ide kao takva, a sve dodatne komponente se mogu naknadno slagati po potrebi. Primjerice povišica od 600 litara se može, kod manjih modela od 900 litara, postaviti u dvije ili tri razine visine i tako se može povećavati količina gnojiva, ovisno o potrebi, naglasio je prednosti stroja Domović.

 class=
Tvrtka Top Agro predstavila je novost u svom asortimanu poljoprivrednih strojeva – rasipače Sulky

Nabava sijaćica bit će nastavak širenja asortimana

Kako je vrijeme prihrane, za rasipačima se pokazao veći interes pa je i nabava tih strojeva bila prioritetna, ali Top Agro planira nastaviti sa širenjem svog asortimana, pa će kroz novu suradnju s francuskim partnerom za jesenju sjetvu nabaviti sijaćice što mehaničke, što pneumatske.

-S obzirom da smo mi poduzeće koje razumije kako zadovoljiti potrebe i realnosti hrvatskog tržišta, nudimo kupcima i široku paletu rabljene mehanizacije poznatih proizvođača. Početkom 2019. g. postali smo ovlašteni partner za prodaju i servis Massey Ferguson traktora, pa se na našem skladištu mogu se pronaći  i originalni Massey Ferguson rezervni dijelovi, kao i oni naših drugih partnera poput Overuma, Quickea, Kongskildea i ostalih, napominje prodajni savjetnik Domović.

 class=
Tvrtka Top Agro je od 2019.g. postala ovlašteni partner za prodaju i servis Massey Ferguson traktora