Razgovarali smo sa g. Matiasom Zubakom, direktorom Galukop d.o.o. i saznali sve o Wematik radnim strojevima čiji su ekskluzivni zastupnici i koje su prvi puta predstavili u Hrvatskoj.

  • Gospodine Zubak, zašto ste se odlučili za zastupništvo Wematik radnih strojeva?


-Odlučio sam se za Wematik prvenstveno zbog kvalitete koju osigurava njemačka proizvodnja, ali i pristupačnih cijena koje su niže od konkurencije. Zbog toga su Wematik radni strojevi lakše dostupni manjim i srednjim poljoprivrednicima i privatnicima. Smatram da je tržište prezasićeno rabljenim strojevima te nedostaje kvalitetnih i lako dostupnih radnih strojeva.

  • Od kakvih se sve strojeva sastoji Vaša ponuda?


Ponuda Wematik strojeva sastoji se od manjih, većih i teleskopskih utovarivača, mini bagera, mini dampera, strojeva za obradu tla i malčera, drobilica za drva, podiznih platfomi odnosno dizalica, cjepača za drva. Možemo reći – za svakoga ponešto! Mnogi strojevi su i mulfifunkcionalni te uz njih dolaze razni priključci. Oni olakšavaju mnoge poslove u poljoprivredi, vrtlarstvu, stočarstvu, građevini, uređenju okoliša…

  • Po čemu se Wematik radni strojevi ističu pred ostatkom konkurencije?


Wematik radni strojevi ističu se svojom robusnom konstrukcijom, izdržljivošću i snažim njemačkim motorima. Posebice je zanimljivo to što završna izrada se radi u Njemačkoj, a ne u Kini. Smatramo da je bitno napomenuti i to što ćemo svojim kupcima osigurati i servis te originalne zamjenske dijelove. Na sve strojeve dajemo garanciju od godinu dana.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je DSC02613_resized_20210929_010236135-1024x577.jpg
Wematik radni strojevi ističu se svojom robusnom konstrukcijom, izdržljivošću i snažim njemačkim motorima
  • Za koga su namjenjeni Vaši strojevi?


Wematik radni strojevi namjenjeni su za manje i veće poljoprivrednike, te građevinske i šumske djelatnosti. Većina stojeva je multifunkcionalna te su široke namjene. Uzmimo za primjer jedan utovarivač koji može služiti na farmi, ali i u građevinskom sektoru.

  • Nedavno ste izlagali svoje strojeve na 28. jesenskom gospodarskom Bjelovarskom sajmu. Kako je to prošlo?

Da, tako je, prvi puta smo u Hrvatskoj izložili Wematik radne strojeve. Obzirom na posjećenost sajma vrlo smo zadovoljni interesom za naše strojeve. Iako je Wematik u Hrvatskoj relativno nepoznat brand, kvalitetom i cijenom privlači sve više poklonika. Tako polako stvaramo svijest među ljudima o postojanju naših radnih strojeva.

  • Koji su Vaši planovi za budućnost?


U planu je otvaranje još jednog centra na moru. Tako bi pokrili veći dio Republike Hrvatske. Tako bi uz samu prodaju radnih strojeva u ponudi bio i najam, ali i servis istih. Smatram da našim kupcima treba ponuditi cijelokupnu korisničku podršku da mogu biti sigurni da Galukop stoji iza svojih strojeva i garantira njihovu kvalitetu. Također, novost je i to što smo započeli suradnju sa leasing kućama pa svojim kupcima omogućujemo financiranje. Tako da možemo navesti i primjer financiranja za jedan od naših najprodavanijih modela, Wematik Marla 160 Plus, gdje uz 20% učešća rata iznosi 146e na 5 godina. Na taj način se također želimo prilagoditi svojim kupcima te im maksimalno olakšati kupnju radnog stroja koji će im pomoći u radovima, bilo da se radimo o poljoprivrednim gospodarstvima, građevinskim firmama ili pojedincima.

Više informacija o Wematik radnim strojevima

wematic
wematik radni strojevi
Galukop d.o.o. je zastupnik Wematik radnih strojeva u Hrvatskoj
Prethodni članakŠampinjoni u hranidbi janjadi – pomodnost ili prednost?
Sljedeći članakKako možete poboljšati vlastitu poljoprivrednu proizvodnju?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.