OPG Vinia u vlasništvu obitelji Šapić nalazi se u Puričanima i može se pohvaliti otvorenjem prvog malog turističkog kampa u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji 2016. godine. Kamp u seoskom domaćinstvu posjećuju kamperi iz okolnih zemalja poput Italije, Slovenije, Austrije, ali i Hrvatske. S obzirom da je kampiranje sastavni način života velikog broja ljudi, otvaranje malenog kampa na obroncima Bilogore pun je pogodak.

– Na ideju smo došli kad nas je posjetio kamper čiji je nas je vlasnik nakon dvanaestosatnog putovanja zamolio da stane na našoj parceli i prespava. Odlučili smo analizirati situaciju, i zaključili da u okolnim zemljama gotovo svako selo koje ima ponudu odsjedanja na svom imanju te da su mali kampovi sastavni dio turističke ponude. Napravili smo četiri kamp parcele i jednu parcelu za šator. Ako će potražnja rasti imamo mogućnost proširiti ponudu na 20 kamp mjesta, rekao je Saša Šapić, vlasnik OPG Šapić i poznatog izletišta „Vinia“.        

Rast i razvoj destinacijskog turizma

Porast broja noćenja počevši od samog gospodarstva „Vinia“, pokazuje jasan rast i razvoj destinacijskog turizma na bjelovarsko – bilogorskom prostoru. Ovo mjesto i gosti iz cijele Europe svjedoče tome da je riječ o dobrim domaćinima s bogatom i kvalitetnom ponudom. Izletište, ponuda tradicionalne hrane bjelovarsko – bilogorskog kraja, domaće vino, mogućnost noćenja i kampiranja dovoljni su poziv za dolazak na izletište „Vinia“. Umrežavanje, razvijanje nacionalne i međunarodne suradnje te osmišljavanje novih programa u okviru domaćinstava ono je što malim turističkim djelatnicima otvara brojna nova vrata. 

 class=
Ruralna bajka u srcu Bilogore na odmorištu Vinia

Pretežno domaće namirnice na jelovniku

-Jela poput teletine ispod peke, domaćih kobasica, slanina, bunceka sa zeljem tradicionalna je ponuda na našem izletištu. Naravno, tu su i „a la carte“ jela, kako bi svaki posjetitelj pronašao nešto za sebe. Oko 80 posto namirnica koje koristimo u kuhinji potječe od naših domaćih, lokalnih proizvođača. Od pića nudimo vlastito vino. U dijelu restorana možemo primiti 80 osoba, a u smještajnim jedinicama 16 – 20 osoba. Našim gostima nikada nije dosadno jer nudimo mogućnost organiziranja izleta, boravka na rijeci, posjeta okolnim gradovima i mjestima, daruvarskim i bjelovarskim bazenima, izražavanje kulturno – povijesnih znamenitosti. Eno – gastro ponuda na kompletnom području je doslovce savršena. Konjički turizam je u intenzivnom razvoju, pa organiziramo i višednevne obilaske konjičkih staza, pojašnjava Saša.

 class=
Mali kampovi sastavni su dio turističke ponude

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje