OPG Vinia u vlasništvu obitelji Šapić nalazi se u Puričanima i može se pohvaliti otvorenjem prvog malog turističkog kampa u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji 2016. godine. Kamp u seoskom domaćinstvu posjećuju kamperi iz okolnih zemalja poput Italije, Slovenije, Austrije, ali i Hrvatske. S obzirom da je kampiranje sastavni način života velikog broja ljudi, otvaranje malenog kampa na obroncima Bilogore pun je pogodak.

– Na ideju smo došli kad nas je posjetio kamper čiji je nas je vlasnik nakon dvanaestosatnog putovanja zamolio da stane na našoj parceli i prespava. Odlučili smo analizirati situaciju, i zaključili da u okolnim zemljama gotovo svako selo koje ima ponudu odsjedanja na svom imanju te da su mali kampovi sastavni dio turističke ponude. Napravili smo četiri kamp parcele i jednu parcelu za šator. Ako će potražnja rasti imamo mogućnost proširiti ponudu na 20 kamp mjesta, rekao je Saša Šapić, vlasnik OPG Šapić i poznatog izletišta „Vinia“.        

Rast i razvoj destinacijskog turizma

Porast broja noćenja počevši od samog gospodarstva „Vinia“, pokazuje jasan rast i razvoj destinacijskog turizma na bjelovarsko – bilogorskom prostoru. Ovo mjesto i gosti iz cijele Europe svjedoče tome da je riječ o dobrim domaćinima s bogatom i kvalitetnom ponudom. Izletište, ponuda tradicionalne hrane bjelovarsko – bilogorskog kraja, domaće vino, mogućnost noćenja i kampiranja dovoljni su poziv za dolazak na izletište „Vinia“. Umrežavanje, razvijanje nacionalne i međunarodne suradnje te osmišljavanje novih programa u okviru domaćinstava ono je što malim turističkim djelatnicima otvara brojna nova vrata. 

 class=
Ruralna bajka u srcu Bilogore na odmorištu Vinia

Pretežno domaće namirnice na jelovniku

-Jela poput teletine ispod peke, domaćih kobasica, slanina, bunceka sa zeljem tradicionalna je ponuda na našem izletištu. Naravno, tu su i „a la carte“ jela, kako bi svaki posjetitelj pronašao nešto za sebe. Oko 80 posto namirnica koje koristimo u kuhinji potječe od naših domaćih, lokalnih proizvođača. Od pića nudimo vlastito vino. U dijelu restorana možemo primiti 80 osoba, a u smještajnim jedinicama 16 – 20 osoba. Našim gostima nikada nije dosadno jer nudimo mogućnost organiziranja izleta, boravka na rijeci, posjeta okolnim gradovima i mjestima, daruvarskim i bjelovarskim bazenima, izražavanje kulturno – povijesnih znamenitosti. Eno – gastro ponuda na kompletnom području je doslovce savršena. Konjički turizam je u intenzivnom razvoju, pa organiziramo i višednevne obilaske konjičkih staza, pojašnjava Saša.

 class=
Mali kampovi sastavni su dio turističke ponude