Poštovani pretplatnici!

Čast nam je i zadovoljstvo što vam na stranicama Gospodarskog lista u svakom broju pružamo brojne stručne savjete i razne preporuke kako biste unaprijedili svoju poljoprivrednu proizvodnju. Tako već godinama u rubrici „Tržište i cijene“ donosimo pregled cijena poljoprivrednih proizvoda, od mesa, mlijeka, žitarica, voća i povrća…

Bitna stavka svakog obiteljskog gospodarstva je i nabava potrebne opreme i materijala koji su neophodni za uspješniju poljoprivredu, stoga smo odlučili izdvojiti određeni artikl kako biste usporedili cijene u pojedinim trgovinama za taj artikl i time vam olakšali potragu i odluku o kupnji tog artikla. Naravno da neće biti navedene sve cijene i sve trgovine u kojima se nudi određeni artikl, no od nekud treba krenuti. U ovom broju dajemo pregled javno dostupnih cijena za inox bačve koji se koriste u podrumarstvu. Nadamo se da vam vremenske prilike nisu previše utjecale na kakvoću i količinu uroda i da će berba biti izvrsna.

I ne zaboravite: vrijednost proizvoda ne određuje onaj koji postavi cijenu, već onaj tko se odluči kupiti taj proizvod po toj cijeni!

Napomena: cijene se mogu mijenjati ovisno o akcijama, za više informacija nazvati na navedene telefone. Gospodarski list cijene je prikupio sa službenih internetskih stranica istaknutih tvrtki ili prema dostavljenom cjeniku na zahtjev. Cijene na dan 10.8.2023.
Prethodni članakPromjenjive cijene pšenice
Sljedeći članakPriča o hrabrosti i izazovu mladih poljoprivrednika
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.