Obitelj Hažić iz Međimurja poznata je u Međimurju, ali i šire, po proizvodnji jabuka, sokova, čipsa od jabuka te vina, a odnedavno i jer su otvorili prvi vinski kamp. Svoje proizvode nude u Jurovčaku, u rustikalnom ambijentu Vinske kuće Hažić. Odnedavno su svoju, ali i međimursku turističku ponudu obogatili otvaranjem prvog vinskog kampa.

Osim po kvalitetnim proizvodima, obitelj Hažić, Biserka i Radenko, sa svojim kćerima Tatjanom i Valentinom, koje su nastavile OPG. Poznata je i po inovativnim idejama usmjerenima u sektor turizma i poljoprivrede, što potvrđuje i ovo ulaganje.

Prvi vinski kamp u Hrvatskoj

Podizanjem i izgradnjom prvog Vinskog kampa u Hrvatskoj, obitelj Hažić posjetiteljima, korisnicima i kupcima njihovih vina nudi novost koje još u Hrvatskoj nema. Vina i jela se mogu konzumirati u kamp kućicama i to na mjestu gdje vina nastaju i stanuju.

Prvi i jedini Vinski kamp (wine camp Hažić) na ovim prostorima vrijedan je oko 3,5 milijuna kuna. Novce su Hažićevi priskrbili iz vlastitih izvora te nekoliko fondova i potpora. U kampu se nalazi 12 parcela za kampere, 8 parcela s mobilnim kućama, dječje igralište, grill zona, priključak za električnu energiju, vodu, wi-fi, sanitarni čvorovi, dječje igralište, usluga pranja rublja te su dozvoljeni kućni ljubimci. Kamp parcele su veličine od 80 do 110 m2, a nose imena najzastupljenijih sorta vinove loze u međimurskom vinogorju. Svi navedeni sadržaji dobrodošli su i potrebni za ugodno bivanje turista i posjetitelja.

Posljednjih 6 godina obitelj Hažić ostvarila je projekte ukupne vrijednosti veće od 5 milijuna kuna, uz ostvarenu potporu u vrijednosti od 3 milijuna kuna. Izgradili su pogon za preradu voćnih sokova i sušenih jabuka, nabavili opremu za vinski podrum, obnovili gotovo 1 hektar vinograda, nabavili mehanizaciju za potrebe vinogradarsko-voćarske proizvodnje. U planu im je proširenje gospodarstva.

Na svečanom otvorenju vinskog kampa, između ostalih, bili su međimurski župan Matija Posavec, svetomartinski načelnik prof. Dražen Crnčec, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman. Nešto kasnije su im se pridružili ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat i ministrica poljoprivrede Marija Vučković sa suradnicima.

vinski kamp hažić
Sestre Tatjana i Valentina (lijevo) Hažić s ministricom Vučković (u sredini)

vinski kamp hažić
Ministri Horvat i Vučković razgledavaju modernu vinariju

Čist okoliš i autohtonost priziva na dolazak

Svi oni su izrazili poštovanje prema Obitelji Hažić, oduševljenost izgledom i opremom vinskog kampa, kao i svim drugim prostorima i ponudom njihovog gospodarstva. Poglavito vrsnih vina, voćnih sokova, te sušenog voća i čajeva. Prvi hrvatski vinski autokamp od hrvatske metropole Zagreba udaljen je 100-njak kilometara. Nalazi se samo 800 metara od nadaleko poznatih Termi Sveti Martin u ekološki čistom i lijepom okolišu. Novootvoreni Vinski kamp nalazi se u Svetom Martinu na Muri.

Vinski kamp okružuje snaga vinove loze i autohtonost stabala lipe, kestena i trešanja prizivajući ljepotu u smiraj dana. Mi smo obitelj koja njeguje prisnost sa svojim gostima. Ona je utkana u našu svakodnevicu i važno nam je da osjete dobrodošlicu kad borave na našem gospodarstvu. Energiju i ljubav prema poslu kojeg radimo želimo podijeliti s gostima. Želimo im pružiti odmor i autohtonost Međimurja, istaknula je nositeljica OPG-a, Tatjana Hažić u čijem radu sudjeluje njezina sestra Valentina te roditelji Radenko i Biserka koji svjedoče kako se upornošću i zajedništvom može uspjeti i u Hrvatskoj za koju mnogi kažu kako nema perspektive i ne daje prilike mladima.

vinski kamp hažić

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje