Obitelj Hažić iz Međimurja poznata je u Međimurju, ali i šire, po proizvodnji jabuka, sokova, čipsa od jabuka te vina, a odnedavno i jer su otvorili prvi vinski kamp. Svoje proizvode nude u Jurovčaku, u rustikalnom ambijentu Vinske kuće Hažić. Odnedavno su svoju, ali i međimursku turističku ponudu obogatili otvaranjem prvog vinskog kampa.

Osim po kvalitetnim proizvodima, obitelj Hažić, Biserka i Radenko, sa svojim kćerima Tatjanom i Valentinom, koje su nastavile OPG. Poznata je i po inovativnim idejama usmjerenima u sektor turizma i poljoprivrede, što potvrđuje i ovo ulaganje.

Prvi vinski kamp u Hrvatskoj

Podizanjem i izgradnjom prvog Vinskog kampa u Hrvatskoj, obitelj Hažić posjetiteljima, korisnicima i kupcima njihovih vina nudi novost koje još u Hrvatskoj nema. Vina i jela se mogu konzumirati u kamp kućicama i to na mjestu gdje vina nastaju i stanuju.

Prvi i jedini Vinski kamp (wine camp Hažić) na ovim prostorima vrijedan je oko 3,5 milijuna kuna. Novce su Hažićevi priskrbili iz vlastitih izvora te nekoliko fondova i potpora. U kampu se nalazi 12 parcela za kampere, 8 parcela s mobilnim kućama, dječje igralište, grill zona, priključak za električnu energiju, vodu, wi-fi, sanitarni čvorovi, dječje igralište, usluga pranja rublja te su dozvoljeni kućni ljubimci. Kamp parcele su veličine od 80 do 110 m2, a nose imena najzastupljenijih sorta vinove loze u međimurskom vinogorju. Svi navedeni sadržaji dobrodošli su i potrebni za ugodno bivanje turista i posjetitelja.

Posljednjih 6 godina obitelj Hažić ostvarila je projekte ukupne vrijednosti veće od 5 milijuna kuna, uz ostvarenu potporu u vrijednosti od 3 milijuna kuna. Izgradili su pogon za preradu voćnih sokova i sušenih jabuka, nabavili opremu za vinski podrum, obnovili gotovo 1 hektar vinograda, nabavili mehanizaciju za potrebe vinogradarsko-voćarske proizvodnje. U planu im je proširenje gospodarstva.

Na svečanom otvorenju vinskog kampa, između ostalih, bili su međimurski župan Matija Posavec, svetomartinski načelnik prof. Dražen Crnčec, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman. Nešto kasnije su im se pridružili ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat i ministrica poljoprivrede Marija Vučković sa suradnicima.

vinski kamp hažić
Sestre Tatjana i Valentina (lijevo) Hažić s ministricom Vučković (u sredini)

vinski kamp hažić
Ministri Horvat i Vučković razgledavaju modernu vinariju

Čist okoliš i autohtonost priziva na dolazak

Svi oni su izrazili poštovanje prema Obitelji Hažić, oduševljenost izgledom i opremom vinskog kampa, kao i svim drugim prostorima i ponudom njihovog gospodarstva. Poglavito vrsnih vina, voćnih sokova, te sušenog voća i čajeva. Prvi hrvatski vinski autokamp od hrvatske metropole Zagreba udaljen je 100-njak kilometara. Nalazi se samo 800 metara od nadaleko poznatih Termi Sveti Martin u ekološki čistom i lijepom okolišu. Novootvoreni Vinski kamp nalazi se u Svetom Martinu na Muri.

Vinski kamp okružuje snaga vinove loze i autohtonost stabala lipe, kestena i trešanja prizivajući ljepotu u smiraj dana. Mi smo obitelj koja njeguje prisnost sa svojim gostima. Ona je utkana u našu svakodnevicu i važno nam je da osjete dobrodošlicu kad borave na našem gospodarstvu. Energiju i ljubav prema poslu kojeg radimo želimo podijeliti s gostima. Želimo im pružiti odmor i autohtonost Međimurja, istaknula je nositeljica OPG-a, Tatjana Hažić u čijem radu sudjeluje njezina sestra Valentina te roditelji Radenko i Biserka koji svjedoče kako se upornošću i zajedništvom može uspjeti i u Hrvatskoj za koju mnogi kažu kako nema perspektive i ne daje prilike mladima.

vinski kamp hažić