Voćari, edukatori i prerađivači na jednom mjestu po 11. put

Općina Donji Kraljevec i Centar dr. Rudolf Steiner iz Donjeg Kraljevca i ove godine pripremaju voćarski sajam namijenjen svim voćarima, struci i ljubiteljima voća. U prvom planu Sajma i ove je godine promocija voćara, njihovih proizvoda i stvaranje kontakata. Fokus Sajma ove godine okrenut je prema prerađivačkoj industriji i njezinom utjecaju na voćarsku proizvodnju, mladima u poljoprivredi te ekološkom načinu uzgoja kao novom trendu u voćarstvu. Predstavit će se niskopesticidna integrirana proizvodnja u održivom uzgoju voća, konkurentnost ruralnog turizma, biodinamičko voćarstvo. Također nutricionistički aspekt konzumacije lokalnih i sezonskih namirnica. Dok će središnji događaj biti okrugli stol ne temu „Krah hrvatskog voćarstva! Prilika za novi početak?“.

Slatke tajne voća i voćnih prerađevina

Na sajmu će biti predstavljanje sušenog voća, sokova, marmelada i pekmeza, priprema zdravih obroka, ali i 1. ocjenjivanje voćnih vina. Ovime donjokraljevačka sajamska priredba daje svoje priznanje sve popularnijim vinima od voća kroz stručno ocjenjivanje i promociju istih.

Svjesni situacije u kojoj su se ove godine zatekli hrvatski voćari, organizacijski je odbor svim izlagačima omogućio besplatno izlaganje na ovogodišnjem Sajmu. Stoga pozivamo sve voćare, rasadničare, prerađivače voća i ostale dionike hrvatskog voćarstva. Prijavite se za izlaganje na 11. međunarodnom voćarskom sajmu u Donjem Kraljevcu.
A isto tako pozivamo sve proizvođače voćnih vina da se prijave na 1. međunarodno ocjenjivanje voćnih vina u Hrvatskoj.

Prijavnicu za ocjenjivanje voćnih vina potrebno je ispuniti i poslati do 01.10.2016. na e-mail adresu info@vocarski-sajam.com. Uzorci se mogu dostaviti dostavnom službom ili osobno u Centar dr. Rudolf Steiner, Prvomajska 4, Donji Kraljevec 40320 zaključno s datumom 14.10.2016. godine.

Cijene uzoraka:
1 – 4 uzorka – 100,00 kn po uzorku
5 uzoraka – 350,00 kn

Na više od 5 uzoraka, na cijenu od 350,00 kn svaki dodatni uzorak naplaćuje se 70,00 kn. Uplata kotizacija za sudjelovanje na 1. međunarodnom ocjenjivanju voćnih vina:
Centar dr. Rudolfa Steinera, Prvomajska 4, 40 320 Donji Kraljevec IBAN:HR6623400091116034869
Naznaka uplate – ime i prezime, ocjenjivanje voćnih vina

Prijavnicu za izlaganje na Sajmu potrebno je ispuniti i poslati najkasnije do 10.10.2016. na e-mail adresu info@vocarski-sajam.com. Obzirom na elementarne nepogode koje su ove godine zadesile hrvatske voćare, izlaganje na 11. Međunarodnom voćarskom sajmu je besplatno. Uz obvezu uplate 100,00 kn čime si osiguravate izlagačko mjesto, upis u katalog i kupon za jedan besplatan obrok.

Uplata kotizacija za sudjelovanje na 11. Međunarodnom voćarskom sajmu:
Centar dr. Rudolfa Steinera, Prvomajska 4, 40 320 Donji Kraljevec IBAN:HR6623400091116034869
Naznaka uplate – ime i prezime, izlaganje na sajmu
Prijave će se zaprimati do 10.10. 2016. ili do popunjenja izlagačkog prostora.

Sve informacije o izlaganju na Sajmu i ocjenjivanju voćnih vina dostupne su putem web stranice Sajma www.vocarski-sajam.com, na broj telefona 099 325 0776 ili putem e-mail adrese info@vocarski-sajam.com.

""

""

Prethodni članakObjavljen je veliki natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za poduzetnike do 49 zaposlenih
Sljedeći članakNewsletter 17/2016
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.