– 25 dkg margarina
tijesto:
– 40 dkg pirea od pečene bundeve
– 75-80 dkg glatkoga brašna
– 1 kocka svježeg kvasca
– 2 žličice šećera
– 1 žlica meda
– 2 dcl mlijeka
– 1 jaje
nadjev:
– marmelada od bundeve ili dinje
premaz:
– 1 jaje – sezam
Bundevu očistite, ispecite i izmiksajte u pire. Kvasac pomiješajte s medom, šećerom i toplim mlijekom. Kad se kvasac digne, dodajte brašno, jaje i pire od bundeve. Zatim zamijesite tijesto i odmah razvaljajte na debljinu prsta. Po površini naribajte smrznuti margarin i čvrsto zarolajte. Podijelite na 4 jednaka dijela i oblikujte kugle. Ostavite na toplom oko 2 sata. Zatim svaku kuglu razvaljajte i izrežite na 8 dijelova. Premažite željenom marmeladom i oblikujte kroasane. Tako pripremljene kroasane stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i ostaviti na toplome oko 1 sat. Premažite kiflice razmućenim jajetom i posipajte sezamom. Pecite na 200 ºC oko 15 minuta.