ZA TIJESTO:
140 g brašna
50 g češnjaka
100 g maslaca
50 g šećera
žumanjak

ZA NADJEV:
250 g mascarponea
2 žlice šećera
150 ml slatkog vrhnja
450 g jagoda
6 žlica mlijeka
140 g mliječnih karamela
85 g prženih lješnjaka

Zamijesite tijesto od lješnjaka, maslaca, šećera, žumanjka i dvije žlice hladne vode. Tanko ga izvaljajte te ispecite. Rastopite karamele u mlijeku. Izmiješajte mascarpone sa šećerom, istucite vrhnje i umiješajte ga u sir. Dodajte polovicu narezanih jagoda.
Rasporedite dvije trećine preljeva od karamela po tijestu pa dodajte nadjev od mascarponea. Preostale jagode poslažite po nadjevu, prelijte ih ostatkom preljeva od karamela i prženim Iješnjacima.

Prethodni članakŽele od ribizla
Sljedeći članakSvatovske kocke
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.