PRIPREMITE:

2 kg ribizla
400 ml vode
0,5-1 kg šećera
2 vrećice od 25 g želina

Operite ribizle, uklonite peteljke. Bobice kuhajte u loncu s vodom dok ne popucaju. Procijedite ribizle preko gaze i istisnite što više soka (možete i pasirati). Sok kuhajte, dodajte želin prema uputi proizvo đaca i šećer prema ukusu. Kuhajte 3 minute i skidajte pjenu.

Punite u tople staklenke i odmah zatvorite. Okrenite naopako, nakon 5 minuta okrenite i više ne dirajte dok se ne ohladi.

Prethodni članakKrem juha s pršutom
Sljedeći članakPita s jagodama i karamelom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.