width=24 dag brašna
2 dag maslaca
malo soli
2 dag šećera
2 jaja
2 dl bijelog vina
ulje za prženje

Za ukras:
10 dag šećera
10 dag meda

Zamijesite tijesto od brašna, šećera, otopljenog maslaca, malo soli, jaja i vina. Dobro ga izmijesite i oblikujte manje kuglice, te ispržite u dubokoj masnoći. Izvadite ih i iscijedite višak masnoće na papirnatom ubrusu. šećer i med miješate na niskoj temperaturi da dobijete svijetli karamel. Ispržene i ocijeđ ene kuglice umačete u pripremljeni karamel, poslužite.

Prethodni članakZapečeni pikantni makaroni
Sljedeći članakBrze kocke s lješnjacima i šlagom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.