Podloga:
Gotova svijetla biskvitna podloga za tortu – jedan sloj, Ø 26 cm
Nadjev:
– 18 Super Dickmann’sa (čokoladni poljupci ili indijaneri)
– 5 dl jogurta
– 1 žlica soka od limuna
– 1 vanilin šećer
– 2 žlice šećera
– 30 dag miješanog jagodičastog voća (jagode, borovnice, ribizl, maline)
– 8 listova želatine
– 2 dl slatkog vrhnja
Ukrašavanje:
– 1,25 dl slatkog vrhnja
Priprema: Želatinu namočite u hladnoj vodi da nabubri. Odvojite 3 žlice jogurta kako biste u njemu kasnije otopili želatinu. Pjenastu smjesu čokoladnih poljubaca odvojite od podloge (oblatne) i istresite u zdjelu. Dodajte preostali jogurt, sok od limuna, vanilin šećer i šećer i sve dobro izmješajte. Voće ocijedite i očistite, a ako je veliko obavezno ga raspolovite i umiješajte lagano u jogurtnu smjesu. Želatinu iscijedite i stavite u jogurt. Sve zajedno stavite u posudu i na paru kako bi se želatina otopila. Otopljenu želatinu dodajte jogurtnoj smjesi.
Postupak : Zdjelu okruglog dna, Ø 20 cm, obložite prozirnom folijom i na nju složite podloge od oblatna tako da dno podloga bude okrenuto na buduću vanjsku stranu torte. Jogurtnim nadjevom napunite zdjelu i ostavite preko noći u hladioniku. Prije posluživanja biskvitnu podlogu za tortu položite na tanjur ili pladanj za serviranje, te na nju iskrenite sadržaj zdjele i uklonite foliju.
Ukrašavanje : Čvrsto istucite slatko vrhnje, ukrasite rub i gornji dio torte.
Savjet : Po želji umjesto čokoladnih poljubaca Super Dickmann’s možete upotrijebiti 2 beze kore kupljene kod slastičara, a za podlogu upotrijebite oblatne koje ste izrezali okruglim rezačem za lincer peciva.
Recept iz knjige Torte bez pećnice