width=– 150 g glatkog brašna
– 80 g maslaca
– 1 žlica kakaa
– 1 jaje
– 40 g šećera
– prstohvat soli
– 4 žlice vode
Nadjev:
– 500 g posnog sira
– 4 jaja
– 160 g šećera
– 2 vanili šećera
– 3 žlice gustina
– 250 g mascarpone sira
Čupave mrvice:
– 125 g brašna
– 1 žlica kakaa
– 1 žlica instant kave
– 100 g šećera
– 100 g maslaca

Podloga: Brašno stavite u posudu i posolite. Na brašno dodajte kakao, razmučeno jaje, šećer, 4 žlice vode, pa naribajte maslac. Zamijesite tijesto, te ga ostavite pola sata u hladnjak da se stisne. Ohla đeno tijesto razvucite u kalup za torte (kalup 26 cm). Zagrijte pećnicu na 180 ºC.
Krema: Izmiksajte svježi sir s jajima, šećerom i vanilin šećerom, dodajte gustin i na kraju mascarpone sir. Izlijte kremu od sira na tijesto i zagladite površinu.
Mrvice za posipanje: pomiješajte brašno, instant kavu, šećer i kakao, pa dodajte maslac narezan na kockice. Radite krupnije mrvice, te ih pospite po vrhu kolača. Kolač stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 45 – 50 min. Pustite da se ohladi. Po želji možete ukrasiti šećerom u prahu.

Prethodni članakSočni valjušci
Sljedeći članakMonchino kolač
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.