Pripremite za kore:
– 8 jaja
– 8 velikih žlica šećera
– 8 velikih žlica mljevenih oraha
– 6 velikih žlica mrvica
Pripremite za kremu:
– 1 margarin za kreme
– 8 velikih žlica mljevenog šećera
– jedan samljeveni vanilin šećer
– 14 dag mljevenih oraha
– 2 rebra smekšane čokolade (od 100g)
– 2 velike žlice ruma
Priprema kore:
Sve mjere prepolovite i pecite iz dva puta kore. Umutite žumanjke sa šećerom. Posebno umutite bjelanjke. U posudu s žumanjcima dodate naizmjenično orahe, umućen snijeg od bjelanjaka i mrvice. Postavite papir za pečenje na dno oblika za torte (24 cm), a rubove blago nauljite i svaku koru pecite po 20 minuta na 180°C.
Priprema kreme:
Razmekšani margarin pomiješate sa šećerom i vanilin šećerom. Dodate orahe i čokoladu i rum. Izmiksate da se dobije jednolična krema. Svaku koru prerežete na pola i razdijelite kremu na 5 dijelova. Premažete prvom petinom kreme prvu koru, pa drugu i treću. Za četvrtu koru treba više kreme (2/5), jer se torta namaže ovom kremom i okolo. Ukrasite tortu i stavite je na hlađenje preko noći.