Biskvit:
✦2 žlice krušnih mrvica
✦1 žlica oštrog brašna
✦1 žličica praška za pecivo
✦200 g prženih mljevenih lješnjaka
✦9 bjelanjaka
✦180 g šećera
Priprema: Pomiješati krušne mrvice, brašno, prašak za pecivo i mljevene lješnjake. Mješavinu suhih sastojaka podijeliti u 3 posudice. Od 3 bjelanjaka izraditi čvrst snijeg uz postupno dodavanje 60 g šećera. Špatulom lagano umiješati trećinu suhih sastojaka i rasporediti smjesu u kalup obložen papirom za pečenje promjera 24 cm. Peći na 170 °C, 15 – 20 minuta. Ponoviti postupak još dva puta.
Krema:
✦12 žumanjaka
✦150 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦200 g čokolade za kuhanje
✦250 g maslaca
Priprema: Žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom miksati u pjenastu smjesu. Kuhati na pari 10 – 15 minuta uz neprestano miješanje pjenjačom. Kad se počne zgušnjavati dodati čokoladu izlomljenu na kockice, dobro promiješati da se otopi i kuhati još oko 5 minuta. U mlako umiksati maslac sobne temperature. Na prvi biskvit namazati pola kreme, poklopiti drugim biskvitom i ostatkom kreme, pa staviti treći biskvit.
Dekoracija:
✦1 šlag krema od čokolade
✦oko 150 ml mlijeka
✦prženi listići badema (ili sjeckani lješnjaci)
Priprema: Šlag kremu pripremiti prema uputi na pakiranju s mlijekom, pa ukrasiti tortu. Po želji staviti još i čokoladnu glazuru. Tortu dobro ohladiti u hladnjaku.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode