Podloga:

✦150 g maslaca

✦300 g mljevenih petit keksa

✦1 vanilin šećer

✦120 ml soka od naranče

Priprema: Otopiti maslac i ostaviti da se malo ohla­di. Mljevene kekse pomiješati s vanilin šećerom, sokom naranče i maslacem pa utisnuti u kalup promjera 24 cm. Staviti u hladnjak dok se priprema krema.

Prva krema:

✦300 ml vrhnja za šlag

✦300 g čokolade za kuhanje

✦50 g prženih mljevenih lješnjaka

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, maknu­ti s vatre i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Nakon minute pjenjačom miješati dok se čokolada ne otopi. Dodati mljevene lješnjake, izmiješati i izliti na podlogu. Staviti u hladnjak na najmanje jedan sat prije druge kreme, da se ohladi i stisne.

Druga krema:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦250 g mliječne čokolade

✦50 g mljevenih keksa

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, maknu­ti s vatre i dodati mliječnu čokoladu izlomljenu na kockice. Nakon minute pjenjačom miješati dok se čokolada ne otopi. Dodati mljevene kekse, promije­šati i izliti na ohlađenu prvu kremu. Staviti u hladnjak i dobro ohladiti, najbolje preko noći. Ukrasiti po želji.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakIspravak Javnog natječaja za podnošenje zahtjeva za intervenciju 58.1.b.01. – INVWINE – Ulaganja
Sljedeći članakKako je jedna hrvatska tvrtka promijenila pravila igre na najvećem svjetskom sajmu voća i povrća!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.