Podloga:
✦150 g maslaca
✦300 g mljevenih petit keksa
✦1 vanilin šećer
✦120 ml soka od naranče
Priprema: Otopiti maslac i ostaviti da se malo ohladi. Mljevene kekse pomiješati s vanilin šećerom, sokom naranče i maslacem pa utisnuti u kalup promjera 24 cm. Staviti u hladnjak dok se priprema krema.
Prva krema:
✦300 ml vrhnja za šlag
✦300 g čokolade za kuhanje
✦50 g prženih mljevenih lješnjaka
Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, maknuti s vatre i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Nakon minute pjenjačom miješati dok se čokolada ne otopi. Dodati mljevene lješnjake, izmiješati i izliti na podlogu. Staviti u hladnjak na najmanje jedan sat prije druge kreme, da se ohladi i stisne.
Druga krema:
✦200 ml vrhnja za šlag
✦250 g mliječne čokolade
✦50 g mljevenih keksa
Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, maknuti s vatre i dodati mliječnu čokoladu izlomljenu na kockice. Nakon minute pjenjačom miješati dok se čokolada ne otopi. Dodati mljevene kekse, promiješati i izliti na ohlađenu prvu kremu. Staviti u hladnjak i dobro ohladiti, najbolje preko noći. Ukrasiti po želji.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode