BISKVIT:
• 4 bjelanjka
• 4 žlice šećera
• 8 dag oraha
• 1 žlica brašna
KREMA 1:
• 10 dag nasjeckanih oraha
• 20 dag šećera
KREMA 2:
• 4 žumanjka
• 4 žlice šećera
• 6 žlica gustina
• 4 dcl mlijeka
• 20 dag maslaca
• 4 žlice šećera u prahu
• aroma vanilije
KREMA S KROKANTOM:
• Krokant
• 2 dcl slatkog vrhnja
POSTUPAK
BISKVIT:
U čvrsti snijeg od bjelanjaka umiješajte šećer, pa potom dodajte brašno i orahe. Smjesu podijelite u dva dijela i ispecite dva tanka biskvita. Ostavite da se ohlade.
KREMA 1:
šećer otopite na laganoj vatri i u to umiješajte orahe. Pomiješajte i stavite na papir za pečenje. Razvucite što tanje, kako bi bilo lakše sjeckati krokant. Kad se ohladi sjeckajte smjesu u krokant nožem.
KREMA 2:
U 1,5 dcl mlijeka pažljivo umiješajte žumanjke i gustin kako ne bi bilo grudica. U ostatak mlijeka stavite šećer i zakuhajte. U tu smjesu pažljivo ulijte mlijeko, žumanjke i gustin te kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Maslac pomiješajte sa šećerom u prahu i umiješajte u hladnu kremu od jaja. Na kraju dodajte aromu vanilije.
Složite tortu na način da najprije na biskvit namažete kremu 1, zatim kremu 2 te poklopite biskvitom. Zatim cijelu tortu namažite kremom s krokantom, koju cete dobiti tako da u istučeno slatko vrhnje dodate krokant. Tortu ukrasite jagodama.