width=

PRIPREMITE:

• 3 žlice meda
• 2 jaja
• 7 žlica šećera
• 4 žlice maslaca
• 6 žlica brašna
• 1,5 dl mlijeka
• 1 vrećica praška za pecivo
• 1 žličica mljevenog cimeta

NADJEV:


• 5 dl mlijeka
• 5 žlica grisa
• 25 dag šećera u prahu
• 25 dag maslaca
• 2 vrećice vanilin šećera
• listiće badema za ukras

PRIPREMA: 

Žumanjke i šećer miješajte dok se smjesa ne zgusne i postane pjenasta. Zatim dodajte med, maslac, cimet i mlijeko te miješajte dok smjesa ne postane glatka.

Dodajte brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo, a zatim čvrst snijeg od bjelanjaka. U prethodno namašćen i pobrašnjen lim za pečenje nalijte trećinu smjese i pecite u pećnici na 200º C oko 15 minuta.

Od ostatka tijesta ispecite još 2 kore. Ohlađ ene kore nadjenite pripremljenim nadjevom, pa izvana sve premažite nadjevom i pospite listićima badema. Za nadjev, zakuhajte mlijeko, uspite krupicu i miješajte dok ne zavre. Sklonite s vatre i ostavite da se potpuno ohladi.

Maslac, šećer i vanilin šećer pjenasto umiješajte, pa toj smjesi postupno dodajemo skuhanu krupicu. Miješajte dok ne dobijete glatku kremu, s kojom na kraju premažete kolač.

Prethodni članakDječji pozdrav
Sljedeći članakNove mogućnosti za poljoprivredna gospodarstva
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.