PODLOGA:
gotova svijetla biskvitna podloga – jedan sloj Ø 26 cm
10 piškota
malo mlijeka za vlaženje biskvita
NADJEV:
1 konzerva mandarina
6 listova želatine
25 dag nemasnog kravljeg sira
10 dag šećera
sok od 1 limuna
malo soli
5 dl slatkog vrhnja
UKRAšAVANJE:
1,25 dl slatkog vrhnja
nekoliko kriški mandarina
Mandarine ocijedite. Želatinu namočite u hladnu vodu da nabubri. Sir promiješajte sa šećerom,
sokom od limuna i prstohvatom soli u kremastu smjesu bez grudica. Želatinu ocijedite i otopite na pari s malo soka od mandarina, dodajte je smjesi sa sirom. Slatko vrhnje čvrsto istucite i umiješajte u smjesu. Dodajte ocijeđene mandarine.
POSTUPAK:
Biskvitnu podlogu položite na tanjur za posluživanje i oko nje namjestite obruč kalupa za torte, pa biskvit poprskajte s malo mlijeka. Polovicom nadjeva premažite biskvit. Potom složite piškote navlažene s malo mlijeka, pa ih premažite ostatkom nadjeva od sira. Tortu ostavite u hladnjaku oko 3 sata.
Slatko vrhnje istucite u šlag, pa ukrasite gornji dio torte i po želji dodatno ukrasite kriškama
mandarina.