Podloga:
Gotova svijetla biskvitna podloga – dva sloja, Ø 26 cm
Krema:
– 1 pak. želatine u prahu
– 1,25 dl bijeloga vina
– 3 žumanjka
– 12 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 žlica limunovog soka
– 1,25 dl bijelog vina
– 2,5 dl slatkog vrhnja
– 30 dag jagoda
Za ukra šavanje:
– 2,5 dl slatkog vrhnja
– 1 kremfix
– 1 vanilin šećer
– nekoliko jagoda
– prženi listići badema
Priprema: Namočite želatinu u vino i ostavite 10 min. neka nabubri. Dobro umutite žumanjke, šećer, vanilin šećer, limunov sok i vino, i kuhajte na pari dok ne nastane gusta i čvrsta pjena. Tucite i dalje dok se smjesa ne ohladi. Želatinu zagrijte stalno miješajući, a kad se rastopi dodajte ohlađenoj smjesi. Kad se počne stvrdnjavati pažljivo umiješajte tučeno slatko vrhnje. Oprane jagode narežite na manje komade.
Postupak: Biskvitnu podlogu stavite na tanjur i namjestite oko njega lim za oblikovanje torte. Polovicom kreme jednoliko debelo premažite donju podlogu, na nju rasporedite jagode, pokrijte ostatkom kreme, položite drugi sloj biskvita i lagano pritisnite.
Postupak: Istucite slatko vrhnje kojem ste dodali kremfiks i vanilin šećer, pa time premažite površinu i rub torte. Ukrasite gornju površinu jagodama, te po želji krajeve torte obložite prženim listićima badema.
Recept iz knjige Torte bez pećnice