Ljetni ukiseljeni krastavci recept je za brzo kiseljenje krastavaca koji se koriste kroz nekoliko dana od pripreme. Dakle, to je recept za krastavce koji će se brzo pojesti, a ne recept za zimnicu.
Pripremite svježe nabrane krastavce, najbolje srednje veličine, operite i posložite ih u staklenku. Ovisno o veličini, krastavace zarežite na dva ili četiri dijela, ali naravno da se na jednom kraju krastavaci još ,,drže”.
U loncu prokuhajte 1 litru vode s oko 1 dcl bijelog alkoholnog octa i jednom ravnom žlicom soli te nekoliko zrna bibera i nekoliko cvjetova kopra (količina je za veću staklenku, a proporcionalno možete ili povećati ili smanjiti količine).
Kad ta otopina zavrije, prelijte krastavce u staklenki, s time da ulijevajte vruću tekućinu po sredini krastavaca, a ne sa strane po staklenki, tako da staklenka ne pukne.
Cvijet kopra stavite na vrh na krastavace. Zatvorite i spremite na policu u kuhinji ili slično. Dok se krastavci ohlade, aromatični su i hrskavi te kroz nekoliko sati spremni za upotrebu. Trajnost ovakvih krastavca je tjedan dana, naravno u hladnjaku.
Pročitajte još:
AJVAR – RECEPT ZA DOMAĆI I UKUSNI
ZIMNICA – KAKO JU JEDNOSTAVNO PRIPREMITI?