3. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva će se ove godine održati 27. i 28. listopada 2022. godine u hotelu Park Plaza u Puli. Organizator manifestacije je Ministarsvo poljoprivrede.

Sudionici Konferencije su predstavnici tijela državne, lokalne i regionalne uprave, subjekata u poslovanju s hranom, akademske i znanstvene zajednicu, relevantni stručnjaci i analitičari, poljoprivrednici te civilno društvo, a tom prilikom bit će izloženi domaći poljoprivredno-prehrambeni proizvodi, uručeni ugovori o potpori u okviru Programa ruralnog razvoja te održane brojne edukativno-informativne prezentacije, kao i panel rasprave.

Prvi dan Konferencije obuhvatit će teme protupožarne zaštite šuma i šumskih resursa, uz interaktivnu panel raspravu o primjerima dobre prakse u hrvatskoj poljoprivredi. Drugog dana konferencije bit će uručeni ugovori iz mjera Programa ruralnog razvoja, održane međuresorne panel rasprave o novim prilikama za hrvatske poljoprivrednike i utjecaju klimatskih promjena na prehrambenu sigurnost, a nastavlja se i program prezentacija s aktualnim temama poput novog programskog razdoblja u poljoprivredi i ribarstvu.

Program Konferencije dostupan je na poveznici.