3. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva će se ove godine održati 27. i 28. listopada 2022. godine u hotelu Park Plaza u Puli. Organizator manifestacije je Ministarsvo poljoprivrede.

Sudionici Konferencije su predstavnici tijela državne, lokalne i regionalne uprave, subjekata u poslovanju s hranom, akademske i znanstvene zajednicu, relevantni stručnjaci i analitičari, poljoprivrednici te civilno društvo, a tom prilikom bit će izloženi domaći poljoprivredno-prehrambeni proizvodi, uručeni ugovori o potpori u okviru Programa ruralnog razvoja te održane brojne edukativno-informativne prezentacije, kao i panel rasprave.

Prvi dan Konferencije obuhvatit će teme protupožarne zaštite šuma i šumskih resursa, uz interaktivnu panel raspravu o primjerima dobre prakse u hrvatskoj poljoprivredi. Drugog dana konferencije bit će uručeni ugovori iz mjera Programa ruralnog razvoja, održane međuresorne panel rasprave o novim prilikama za hrvatske poljoprivrednike i utjecaju klimatskih promjena na prehrambenu sigurnost, a nastavlja se i program prezentacija s aktualnim temama poput novog programskog razdoblja u poljoprivredi i ribarstvu.

Program Konferencije dostupan je na poveznici.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje