Rebalansom Državnog proračuna Ministarstvu poljoprivrede je dodijeljeno dodatnih 110 milijuna kuna. Od toga se čak 86 milijuna kuna odnosi na nacionalni udio sufinanciranja od 15 % u provedbi mjera Programa ruralnog razvoja. To je zahvaljujući brojnim investicijama hrvatskih poljoprivrednika koje su brže od očekivanog. Pri osiguravanju nacionalnog udjela istovremeno se povećavaju i sredstva u okviru Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj za 700 milijuna kuna. 

-Vlada Republike Hrvatske uvijek pronalazi sredstva kako bi mogla podržati i pratiti investicijski ritam hrvatskih poljoprivrednika. Investicije u poljoprivredu su sve brže i vrijednije, unatoč tržišnim poremećajima u ovoj i prošloj godini. To je rezultat, prije svega, vrijednog, napornog i sve uspješnijeg rada hrvatskih proizvođača i prehrambene industrije, ističe ministrica poljoprivrede Marija Vučković. 

Ostala dodijeljena sredstva namijenjena su za pojačane kontrole u cilju osiguravanja zaštite zdravlja građana i sigurnosti hrane te za hitne reakcije u tržišno osjetljivim sektorima kao što su pčelarstvo i proizvodnja šećerne repe.