24. – 29. kolovoza održava se 57. međunarodni poljoprivredno-prehrambeni Sajam Agra 2019 u Gornjoj Radgoni. Najveći slovenski te jedan od najznačajnijih poljoprivredno-prehrambenih sajmova u Europi ponudio je i ove godine mnoštvo toga zbog čega se isplati posjetiti ga.

Budući da je ovogodišnji naglasak bio na digitalizaciju u poljoprivredi, posjetitelji i ostali zainteresirani mogu vidjeti razne inovacije u mehanizaciji i praktična izlaganja robota.

Osim inovacija u mehanizaciji, izložene su i prikazane vrhunske tehnike i tehnologije za poljoprivredu, voćarstvo, vinogradarstvo, šumarstvo i preradu, a posjetitelji mogu vidjeti i razne druge poljoprivredne sadržaje poput sjemenske robe, gnojiva i sredstava za zaštitu bilja s ovogodišnjim posebnim naglaskom na ekološku i održivu poljoprivrednu proizvodnju. Posjetitelji mogu vidjeti i razne životinje te moderne načine njihovog uzgoja i hranidbe.

Na sajmu se mogu probati i razne međunarodne delicije kao i kušati raznovrsna vrhunska vina Slovenije i okolnih zemalja. Održane su i brojne prezentacije i edukacije te ocjenjivanja kvalitete raznih proizvoda.

Više o sajmu pročitajte na Sajam Agra 2019

 class=
 class=
 class=
 class=
 class=
 class=
 class=
 class=
 class=
 class=
Prethodni članak5. – 8. rujna “Dani slavonske šume” u Našicama
Sljedeći članakLjekovitost pelina
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.