Ove će se godine u hibridnom obliku 26. i 27. listopada u organizaciji Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i agencije Apriori World koja je utemeljila ovaj koncept održati 5. jubilarno izdanje Agro Start-Up konferencije.

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske pokrovitelj je konferencije. Očekuje se da će putem zoom linka sudjelovati i studenti s različitih poljoprivrednih područja u Republici Hrvatskoj. Studenti će imati priliku čuti kako pokrenuti svoj vlastiti posao unutar Agro industrije kroz 12 predavanja i dva panela.

Očekuje se da će konferenciju otvoriti uz uvodno predavanje Ministrica mr.sc. Marija Vučković. Između ostalih, svoje izlaganje imati će i Victoria Zinchuk direktorica Europske banke za obnovu i razvitak u Republici Hrvatskoj, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović, Marijana Petir predsjednica odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora i drugi.

Svoja iskustva podijelit će i Hrvatski mladi poljoprivrednici. Studenti će govoriti na panelu „Studenti koji uspješno studiraju i vode poljoprivredno gospodarstvo“ kojeg moderira Aleksandra Gečević iz Centra za podršku studentima i karijerno savjetovanje. Zvjezdana Blažić članica je organizacijskog odbora koja vodi panel pod nazivom „Najbolji hrvatski mladi poljoprivrednici.“ Uvodno izlaganje imat će i novi dekan Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivica Kisić.

Dodatne informacije:

Danijel Koletić

Predsjednik organizacijskog odbora „AGRO STARTUP“ konferencije

KONTAKT


Ivan Pervan

izvršni direktor projekata: „Inspiriramo poljoprivredu

091/30 10 338

01/309 95 26

ivan.pervan@aprioriworld.com

PROČITAJTE PROGRAM AGROSTART-UP KONFERENCIJE

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je AgroStartup-99-1024x683.jpg
Prethodni članakSuzbijanje grinja u voćnim nasadima
Sljedeći članakMehanička zaštita usjeva od insekata
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.