Ne postoji alternativa Viessmann solarnim kolektorima. Sunce nam se svakodnevno nudi na dlanu. Toplina koju nam sunce besplatno dostavlja već se godinama koristi za zagrijavanje domova i tople vode za kućanstvo. Za to nam trebaju solarni kolektori, spremnici tople vode i sve komponente koje omogućuju da sustav neometano i samostalno radi. 
A što se događa kada ne možemo potrošiti svu energiju koju nam sunce dostavi? Kako prekomjernu sunčevu energiju prilagoditi našim potrebama? Često se pojavljuje problem prevelike količine sunčeve energije i pregrijavanja sustava grijanja što zadaje brige korisnicima i inženjerskim glavama. No, brigama je došao kraj. Inženjeri tvrtke Viessmann izumili su i patentirali solarni kolektor koji sprječava brige i probleme s pregrijavanjem. Inovativni i jedinstveni solarni kolektori opremljeni su apsorberom koji automatski sprječava preuzimanje sunčeve energije u trenutcima kada bi u klasičnim sustavima došlo do pregrijavanja. To možda zvuči nevjerojatno, no već posljednje dvije godine solarni kolektori dokazali su se u praksi i stvar stvarno funkcionira.
 Naš savjet – ne bacajte novce na djelomična rješenja!
 S Viessmann Vitosol kolektorima dobivate ekološko, isplativo, inteligentno i bezbrižno tehničko rješenje za zagrijavanje potrošne tople vode i podršku grijanju.
Viessmann je patentirao tehniku ThermProtect koja zaustavlja primitak sunčeve energije u ovisnosti o temperaturi. Iznad temperature od cca. 75°C mijenja se kristalna struktura apsorberskog sloja, mnogostruko se povisuje zračenje topline u okolinu i smanjuje se predaja topline s kolektora na instalaciju grijanja. Zbog toga je maksimalna temperatura u kolektoru značajno snižena i spriječeno je nastajanje pare u solarnom krugu. Time su zaštićene komponente solarnog sistema jer u protivnom kod povećanog temperaturnog opterećenja dolazilo je do stvaranja pare koja oštećuje komponente solarnog sistema. Sa sniženjem temperature kolektora kristalna struktura se vraća u svoje prvobitno stanje. Više od 95% dozračene solarne energije može biti apsorbirano i pretvoreno u toplinu, samo preostalih pet posto se reflektira. Promjena kristalne strukture je neograničeno reverzibilna i funkcija je trajno dostupna. ThermProtect kod kolektora Vitosol 100-FM i Vitosol 200-FM daje u usporedbi s konvencionalnim kolektorima također i veći prinos, budući da kolektori nikada ne ulaze u fazu stagnacije i mogu ponovno opskrbljivati toplinom u svako doba. Kolektori s automatskom zaštitom od pregrijavanja rade u potpunosti neovisno od konfiguracije instalacije i postavki regulacije. Zbog toga su solarne instalacije u potpunosti osigurane. Opterećenja komponenti instalacije i toplinskog medija ostaju uvijek u području normalnog rada, što značajno povisuje trajnost i radnu sigurnost u usporedbi s konvencionalnim solarnim instalacijama. Osim robusnog pogona, kolektori s automatskom zaštitom od pregrijavanja su neosjetljivi na pogrešna dimenzioniranja instalacija.
Dozvolite suncu da vas okupa!
Kontakt:
Viessmann d.o.o. Hrvatska
Dr. L. Naletilića 23m
10000 Zagreb
Tel.: +385/1/6593-650/Fax: +385/1/6546-793
info@viessmann.hr
www.viessmann.hr

 

 

 

 src=

 src=

 src=
Prethodni članakBrzi desert
Sljedeći članakJaffa u oblatnama
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.