Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i član Stožera za otklanjanje posljedica uzrokovanih potresom Tugomir Majdak je u srijedu, 31. ožujka 2021. godine, u Sisačko-moslavačkoj županiji  u nazočnosti gradonačelnika Gline Stjepana Kostanjevića, predsjednika Općinskog vijeća Općine Lekenik Stjepana Kušana te koordinatorice prodaje TSH Blagodar (Grupa Vindija) Snježane Vučković, uručio poljoprivrednicima donaciju 4 tisuće pilića tvrtke Koka d.d., čime se nastavljaju napori u obnovi stočnog fonda potresom pogođenog područja posredstvom Ministarstva poljoprivrede, ovoga puta za OPG-ove Grada Gline te Općine Lekenik.  

Donacijom 4000 komada jednodnevnih pilića, Grupa Vindija nastavlja pomagati i građanima i gospodarstvu u potresom razorenim područjima. Od  prvih dana od potresa, stanovnicima Petrinje, Gline i Siska stižu redovne donacije naših prehrambenih proizvoda, a u pripremu toplih obroka za stanovnike ugroženih područja uključili smo se s donacijama pilećeg mesa Nacionalnoj udruzi ugostitelja.  Budući da veliki broj ljudi na ovom području živi upravo od uzgoja stoke, proizvođačima kravljeg mlijeka i kupcima stočne hrane dosad smo dostavili 31 tonu hrane Blagodar za hranidbu stoke. Ovakvim izrazima solidarnosti želimo pridonijeti bržoj revitalizaciji gospodarske aktivnosti i očuvanju malih obiteljskih gospodarstava, ključnih proizvođača kvalitetne domaće sirovine, ističu iz Grupe Vindija.

Nakon dvije donacije koje uključuju 9,5 tisuća pilića za poljoprivredna gospodarstva u Petrinji, Glini i Sisku, današnjom donacijom je osigurano dodatnih 4 tisuće pilića. Također, prošloga tjedna je u koordinaciji Ministarstva poljoprivrede donirano od strane Vukovarsko-srijemske županije 45 svinja namijenjenih rasplodu za lokalne OPG-ove pogođene razornim potresom.

Ministarstvo poljoprivrede intenzivno i kontinuirano realizira sve potrebne aktivnosti u cilju obnove stočnog fonda potresom pogođenog područja – kako smo i najavili, danas je pristigla još jedna donacija koja će pomoći daljnjem intenziviranju poljoprivrednih djelatnosti OPG-ova i njihovih obitelji te je u najavi i druga za popodne. Osim obnove narušenog poljoprivrednog potencijala kroz donaciju stoke i peradi punimo poluprazne i prazne godinama zapuštene objekte, a cilj nam je kroz ove mjere i staviti u funkciju što veći fond poljoprivrednog zemljišta kojim Banovina obiluje,izjavio je državni tajnik Tugomir Majdak ovom prilikom te dodao kako jetakođer u koordinaciji Ministarstva poljoprivrede, zaprimljeno više od 1421 tone stočne hrane, od kojih su poljoprivrednicima u potrebi razdijeljene 1307 tona“.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje