Proglašen eno gastronomskom zvijezdom, VIA VINO, omiljeni vinski festival Turističke zajednice Zagrebačke županije, u svojoj trećoj godini, posjetitelje vodi na nezaboravne lokacije uz jedinstven program koji povezuje vrhunska vina i pjenušce s glazbom, modom, umjetnošću i zabavom.

Druga večer VIA VINO festivala, počinje u subotu 30. rujna 2023. s početkom u 18:00 sati na bajkovitom imanju kurije Modić-Bedeković u Donjoj Lomnici. Kurija je jedan od najvrjednijih primjera graditeljske kulturne baštine središnje Hrvatske, a njene najpoznatije stanovnice, sestre Milka i Vilma Bedeković, svoj su život posvetile kulturi, umjetnosti i podučavanju drugih žena a VIA VINO ovu večer posvećuje njima.

U subotu 30. rujna očekuje nas legendarna večer s modnim potpisom

Jedan od naših najistaknutijih modnih dizajnera, Zoran Mrvoš, u sklopu VIA VINO festivala predstavit će bezvremenske modne komade svoje nove kolekcije. Posjetitelji će moći uživati u modnoj reviji pod zvijezdama s daškom tradicije ovog kraja. Jedinstvena je ovo suradnja s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije u kojoj kroz suvremenu modu oživljavamo bogato naslijeđe Turopolja.

Kulisa spektakularne večeri na otvorenom, najbolje je očuvana kurija koja s imanjem koje je okružuje najavljuje još jedno nezaboravno VIA VINO iskustvo, na čarobnoj lokaciji koju možda još niste imali prilike posjetiti.

U glazbeni dio programa uvesti će nas ansambl Jane,prepoznat ne samo po glasovnim mogućnostima već i istaknutim scenskim nastupom u stiliziranim kostimima inspiriranim tradicionalnom nošnjom Turopolja. Kako bi ova nezaboravna večer potrajala što dulje, moćan duo grupe Meritas preuzet će glazbenu pozornicu.

Vrhunska ružičasta vina i poznati pjenušci prate drugu večer festivala dok će kreativni zalogaji s potpisom Zagrebačke županije zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Pripremite se za nove doživljaje tradicionalnih okusa u večeri koja obećava nezaboravnu atmosferu, najljepšeg vinskog festivala kontinentalne Hrvatske.

Ulaz na VIA VINO je besplatan uz obaveznu prijavu putem e-maila viavino@visitzagrebcounty.hr. Konzumacija jela i pića naplaćuje se prema potrošnji.

-Zagrebačka županija prepoznata je vinska destinacija s vrhunskim i nagrađivanim vinima a u obliku VIA VINO festivala, svim našim posjetiteljima omogućili smo nezaboravan spoj vina, umjetnosti i kulture na vinskim cestama i zaštićenim lokalitetima naše županije. Povezali smo bogatu tradiciju, izvorne namirnice i suvremeni doživljaj destinacije u VIA VINO večeri na otvorenom koje treću godinu za redom nadmašuju sva naša očekivanja i privlače sve veći broj posjetitelja na omiljeni jesenski vinski festival!, izjavila je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Listopad donosi nezaboravne VIA VINO večeri u vinarijama Zagrebačke županije

Već naredni tjedan, u petak 06. listopada 2023. VIA VINO festival seli se u Prigorje. Kraljevski vinski party s DJ Jurkijem održat će se u vinariji Puhelek-Purek, dobitnicima Decanterovog zlata za najbolji Sauvignon Blanc.

Velika završnica ovogodišnjeg VIA VINA, održat će se u subotu 14. listopada 2023. uz open-air koncert Filipa Rudana, na obroncima prve pjenušave vinske ceste u Hrvatskoj, u vinariji Dobra berba.

O VIA VINO festivalu

VIA VINO festival je nagrađivana manifestacija Turističke zajednice Zagrebačke županije koja slavi kulturu, vino i ljepotu ovog dijela kontinentalne Hrvatske. Proglašen najboljim kontinentalnim vinskim festivalom, bajkovite večeri vode posjetitelje na neistražene lokacije nudeći bogat program s naglaskom na autohtona jela i nagrađivana vina, u pratnji zabavnog programa. U trećoj godini održavanja, festival nudi nikad bogatiji program, od poznatih izvođača do modnih večeri.

Festival organizira Turistička zajednica Zagrebačke županije uz podršku Hrvatske turističke zajednice. Najave događanja i više informacije potražite na službenim stranicama visitzagrebcounty.hr i viavino.hr te društvenim mrežama Turističke zajednice Zagrebačke županije, Facebook-u i Instagram-u.

Prethodni članakRazmnožite sami omiljeno ukrasno bilje zrelim reznicama
Sljedeći članakRezultati 5. CROSPIRITA- međunarodnog ocjenjivanja rakija, likera i ginova
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.