Nakon izuzetno uspješno započetog Wine EnoGASTRO VIP Eventa u Rijeci, ovogodišnje izdanje ciklusa međunarodnih konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca je svoju misiju podizanja izvrsnosti hrvatskog ugostiteljstva i turizma nastavilo u Istri.

Riječ je o autentičnom događaju, u organizaciji agencije RICERCE MERCATO, koji se već sedmu godinu održava u pet gradova diljem Hrvatske, a 29-ti po redu event je upriličen 03.ožujka 2023. godine u Centru za manifestacije i kulturu CMIK, te Rivalmare Boutique hotelu u Novigradu.

U dobroj tradiciji dosadašnjih evenata, organizator Dantes Begić i njegov tim u suradnji s brojnim partnerima i izlagačima, svojim gostima su omogućili sav program besplatno: od ulaza, korištenja čaša do stručnih radionica, predavanja i kuharsko-edukacijskih degustacija, što ovaj događaj izdvaja po svojoj posebnosti.

Nastupili su probrani izlagači iz Hrvatske i regije, s naglaskom na malim proizvođačima poput redovito nagrađivanih maslinara, obiteljskih sirana, vinara, proizvođača ribljih delikatesa, piva, žestica i slastica, a prezentirana je i profesionalna ugostiteljska oprema, uključujući i ekološke stolnjake i salvete.

Uz eno-gastro ponudu, ljubitelji hibridnih automobila su imali priliku razgledati najnovije hibridne modele auto kuće Suzuki Pula.

Veliki interes su posjetitelji iskazali za edukacijski dio programa, posvećen unapređenju ugostiteljsko-turističkog poslovanja poput stručno vođenih degustacija vina, maslinovih ulja i craft piva, podizanja izvrsnosti usluge, gostoljubivosti i vještine uspješnog ophođenja s gostima, te praktičnih alata za privlačenje idealnih klijenata putem društvenih mreža.

Uzvanici su posebno uživali u atraktivnoj gastro-edukacijsko-degustacijska prezentaciji gostujućih chefova, u izvedbi kojih su se smijenjivali vrhunski slijedovi upareni s odgovarajućim pratećim vinima.

Pri završnom druženju s izlagačima, tim Wine EnoGASTRO VIP Eventa se zahvalio svim uzvanicima i partnerima: Grad Novigrad/Cittanova i Turistička zajednica grada Novigrada / Visit Cittanova, Istarska županija i Turistička zajednica Istre, Hrvatska turistička zajednica, Obrtnička komora Istarske županije i Udruženje obrtnika Poreča, sponzoru Gradu Buje i pokroviteljima: Ministarstvo turizma i sporta, te Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Nakon Istre, Wine EnoGASTRO VIP Event nastavlja svoj put prema Dalmaciji, gdje će 15.ožujka 2023. godine u hotelu Amphora Safir hoteli u Splitu biti održan idući event a dva dana nakon toga 17.ožujka ovaj vrlo lijepi edukativni event gostovati će u prekrasnom Falkensteiner hotelu IADERA u Zadru/Petrčanima.

Tekst: Sanja Krmpotić

Prethodni članakPčelari, jeste li spremni za novu pčelarsku sezonu?
Sljedeći članakEducirajte se o apiturizmu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.