Udruga Uzorne hrvatske seoske žene objavila je kako se 21. Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu otkazuje. Ova manifestacija se trebala održati 17. listopada u Pitomači.

Raduje nas činjenica da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj pod kontrolom, ali Udruga Uzornih hvatskih seoskih žena stavlja zdravlje kandidatkinja i sudionika u organizaciji manifestacije ispred svega, te sukladno uputama nadležnih tijela u osiguravanju adekvatnih uvjeta za održavanje manifestacije, odlučili smo otkazati 21. Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu, stoji u dopisu Predsjednice Udruge Katice Jerleković.

Prošle je godine titulu najuzornije hrvatske seoske žene ponijela Svetlana Bastalić. 

Prethodni članakIstra opet najbolja svjetska regija za ekstra djevičansko maslinovo ulje!
Sljedeći članakKoje biljke biste voljeli u vašem vrtu, a koje ne?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.