60. Porcijunkulovo u Čakovcu donijelo je  novitetete i bogatu ponudu. Pod geslom “Vjera, tradicija i veselje,” manifestacija je ove godine imala izuzetnu posjećenost.  Poseban dio  bila je svečana povorka i sveta misa u petak, koja je okupila mnoštvo vjernika i dodatno naglasila važnost duhovne dimenzije ovog događaja.

Doba Zrinskih, kao najveći novitet nudila je doživljaj srednjovjekovnog života kroz viteške igre i povijesna događanja. Deklina oaza bila je okupljalište za obitelj i mlade, pružajući pet dana zabave, opuštanja i kreativnih aktivnosti.

Urbana zona privukla je mlade s nastupima brojnih izvođača, dok je Zona tradicije bila mjesto nastupa domaćih i stranih umjetničkih društava. Raznolikost i kvaliteta programa osigurali su da svaki posjetitelj pronađe nešto za sebe, od glazbenih koncerata i folklornih nastupa do vrhunskih gastronomskih iskustava.

Večeri sa izvođaćima domaće glazbene scene bile su organizirane za kraj svakoga dana. U  subotu Halid Bešlić napunio je SRC Mladost .