Na sajamskom prostoru u Gudovcu, u četvrtak 11. travnja, počeo je 25. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, koji će trajati 4 dana, do nedjelje. Nakon pozdravnih govora direktora sajma, Zlatka Salaja, bjelovarskog gradonačelnika Daria Hrebaka, župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marka Marušića, te državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede, Tugomira Majdaka, 25. Proljetni sajam svečano je otvorio predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković.

Uzvanici su obišli sajam na kojem izlaže više od 400 domaćih i stranih izlagača iz desetak stranih zemalja, a kao i uvijek, jedan od najzapaženijih i najposjećenijih izložbenih prostora ima Gospodarski list, koji je i medijski pokrovitelj sajma.

Pozivamo vas da nas posjetite na sajmu, a posebno iznenađenje pripremamo za sve poljoprivrednike koji se bave ratarstvom.

Vidimo se u paviljonu 2!

Pogledajte galeriju:

Prethodni članakMehaničko prorjeđivanje plodova u nasadu jabuka
Sljedeći članakUsmjeravanje proljetnog razvoja legla pčela
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.