Ministar Tihomir Jakovina i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza g. Đuro Dečak potpisat će Sporazum kojim se Hrvatskom lovačkom savezu daje odobrenje da avalira mjenice lovozakupnika i koncesionara svojih članica za državna lovišta

 

28. kolovoza (četvrtak) 2014. godine u 14:00 sati

Hrvatski lovački savez, Vladimira Nazora 63, Zagreb

 

 

Ovim Sporazumom Hrvatski lovački savez garantira za mjenice lovozakupnika i koncesionara državnih lovišta koji su do potpisivanja ovoga Sporazuma morali osiguravati skupe bankarske garancije.

 

Ministarstvo poljoprivrede ocijenilo je, uz pozitivno mišljenje Državnog odvjetništva, da je Hrvatski lovački savez financijski sposoban jamčiti svim lovoovlaštenicima državnih lovišta za njihove preuzete obveze i da se prihvaćanjem HLS-a kao mjeničnog jamca ne dovodi u pitanje eventualna naplata osiguranih financijskih sredstava, dok bi se postupak osiguravanja za lovoovlaštenika pojednostavio uz manje troškove.

 

Nakon potpisivanja Sporazuma ministar Jakovina će u pratnji domaćina obići muzej Hrvatskog lovačkog saveza.

 

Izvor:mps

Prethodni članakJesenskom kalcizacijom do uspješne sjetve
Sljedeći članakOsnovna gnojidba ozimih žitarica
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.