Poštovani vinari,

s posebnim zadovoljstvom upućujemo Vam poziv na 55. ocjenjivanje vina kontinentalne Hrvatske, koja se i ove godine održava u organizaciji Grada Sveti Ivan Zelina i suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede i Turističke zajednice Grada Svetog Ivana Zeline, uz supokroviteljstvo Zagrebačke županije i uz pokroviteljstvo predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Zorana Milanovića.

ZAPRIMANJE UZORAKA VINA: 16., 17., 18. 19. i 20 svibnja 2023. godine u prostorijama Grada Svetog Ivana Zeline od 9,00 do 15,00 sati (Gradska vijećnica).

Izlagač je obvezan dostaviti 4 boce vina za svaki prijavljeni uzorak u 1/1 iii 0,75 ambalaži, a predikatna i desertna vina u boci minimalnog volumena od 0,275 litara.

Boce opremljene etiketom ulaze u natjecanje za najljepši vizualni identitet boce.

Izlagači su obavezni ispuniti prijavni list koji se nalazi u prilogu dopisa.

Kotizacija iznosi 14,00 eura po uzorku.

Plaćanje: Gotovinom: prilikom predaje uzoraka

Virmanom: IBAN: HR9023600001842900004; model 68, poziv na broj 7706-0IB; svrha doznake:

Kotizacija za izložbu vina; primatelj: Grad Sveti Ivan Zelina (potvrdu uplate predati s uzorkom)

Za vina s područja Zagrebačke županije, a koja osvoje zlatnu medalju na predmetnom ocjenjivanju, kotizaciju plaća Zagrebačka županija.

Ocjenjivanje će se održati 1. i 2. lipnja 2023. godine.

Osoba za kontakt: Štefica Kramarić, dipl. ing. agr.

Telefon: 099/2391112

E-mail: stefica.kramaric@zelina.hr

IVKH_Prijavni_list

Prethodni članakLjekovitost šumskih jagoda
Sljedeći članakKreće novo izdanje EFSA-ine kampanje o sigurnosti hrane
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.