Manifestacija “Ideš i piješ” . spoj prirode, vrhunskih vina i  zabave održat će se  31. kolovoza 2024. godine u Kaptolu. U krajoliku Zlatnog Papuka na 12-kilometarskoj šetnji kušat će se  vrhunska  vina, craft piva i domaća hrana. Hodat će se kroz zelene vinograde i šume a na svakom koraku dočekivat će sudionike manifestacije  domaćini s ohlađenim  vinima. Na pola puta, gosti će  uživati u delicijama koje priprema tvtka Funky Food.

Tijekom šetnje, kušat će se vina vinarija:  Kaptol, Soldo,  Perak,  Tandara,  Romić i Pavlović te proizvodi OPG-ova,  Baka Ljuba,  Štefka i  Mikić. Osim vina kušat će se i domaće rakije Destilerije Šimić te Castrum gin. Ljubitelji piva moći će se osvježiti craft pivom Pivovare Kaptol.

Nakon šetnje manifestacija se nastavlja na Trgu Vilima Korajca. Tamo će atmosferu zagrijati Deminutiv kao predgrupa za  koncert Nene Belana & Fiumensa. Nakon toga  će DJ Kuzzi preuzeti kormilo i osigurati da plesni podij bude ispunjen do kasno u noć.

Službene prijave za manifestaciju počele su 29. srpnja u 12 h na https://prijava.idesipijes.hr/ . Early bird kotizacija iznosi 55 eura i uključuje kušanja na 12 lokacija, majicu, ruksak, mapu, bon za piće i hranu te ulaznicu za večernji koncert. Cijena kotizacije od 3. kolovoza iznosi 60 eura.

Okupljanje sudionika je organizirano po grupama u tri lokalna kafića – Caffe bar Castrum, Caffe bar Merlyn i Caffe bar Čaki – u različitim terminima kako bi se osigurala ugodna i sigurna šetnja za sve sudionike. Prva grupa kreće u 8:30, druga u 9:15, treća u 10:00, četvrta u 10:45 a peta grupu je 11:30 sati.  

Partneri manifestacije su TZ Zlatni Papuk, Općina Kaptol i TZ Požeško-slavonske županije.

Dodatni upiti na mail info@idesipijes.hr