Nakon detaljnog planiranja i dogovaranja, posloženi su termini za ovogodišnje evente namijenjene HoReCa sektoru – ugostiteljima, hotelijerima i njihovim djelatnicima.
Organizator Dantes i tim agencije Ricerca Mercato sa svojim vrhunskim govornicima već šestu godinu zaredom ovu vrlo lijepu priču „pričaju” diljem Hrvatske. Do sada su „ispričali” tj. organizirali 22 vrlo lijepa eventa u raznim destinacijama kao što su Rijeka, Split, Poreč, Zadar, Vodice, Brtonigla, Zagreb, Šibenik, Makarska, Opatija i Novalja.
Tradicija se nastavlja i ovaj bogati enogastronomski događaj koji imaju svoju autentičnost i posebnost u 2022.godini biti će organiziran u 5 vrhunskih enogastronomskih destinacija.
Ove 2022.godine termini, gradovi i hoteli domaćini su:
- Zadar Falkensteiner Hotel & Spa Iadera ***** 15.ožujak 2022.g.
- Split Safir Hotel Amphora **** 17.ožujak 2022.g.
- Zagreb Maistra Hotel Westin ***** 24.ožujak 2022.g.
- Rijeka Hotel Bonavia Plava Laguna **** 29.ožujak 2022.g.
- Novigrad Hotel & Restaurant Nautica **** 31.ožujak 2022.g.
Destinacije, hoteli, termini, govornici, programi kao i partneri izlagači su izvrsni. Očekuje se jako dobar odaziv gostiju i HoReCa uzvanika.
Vrlo veliki naglasak je na Hrvatskim lokalnim proizvođačima i promociji lokalnih enogastronomija kao i na edukaciji svih aktera našeg turizma. Oganizator Dantes i tim agencije Ricerca Mercato u suradnji sa brojnim partnerima i izlagačima svojim gostima omogućili su sve besplatno. Besplatni ulaz; besplatno korištenje čaše (bez kaucije i bonova); besplatne razne radionice i edukacije; besplatno sudjelovanje u Cooking showu.
Glavni ciljevi eventa su EDUKACIJA HoReCa sektora tj. ugostiteljsko-turističke struke. Tiče se to djelatnika – managera hrane i pića, konobara, sommeliera, kuhara, barista kao i proizvođača vina i raznih delicija. Također i njihovo međusobno poslovno povezivanje, kao i podizanje razine znanja, kvalitete ponude i usluge.
Gosti će moći uživati u enogastronomskim radionicama i prezentacijama. Njih će voditi vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, ugostitelji, barmeni, chefovi i baristi; između predavanja i radionica, svi gosti imati priliku degustirati proizvode svih izlagača. Također, mogućnost je to za poslovno se povezati i dogovoriti suradnju. Na samom kraju programa slijedi tradicionalna degustacijska edukativna Cooking Show večera sljubljivanja hrane i vina.
Potporu projektima obećali su nam i ove godine Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.
Eventi imaju i humanitarnu notu tako da će biti organiziran i humanitarni Cooking Show.
Od samoga početka vrlo velik je interes za eventima i partnera i uzvanika/gostiju te iz godine u godinu dodatno raste. Organizator će kao i do sada prvo ponuditi dosadašnje partnere. Svi potencijalno zainteresirani partneri i izlagači koji žele biti dio ovih lijepih evenata mogu se obratiti sa iskazanim interesom i upitom direktno na email: info@dantes.biz