Nakon detaljnog planiranja i dogovaranja, posloženi su termini za ovogodišnje evente namijenjene HoReCa sektoru – ugostiteljima, hotelijerima i njihovim djelatnicima.  

Organizator Dantes i tim agencije Ricerca Mercato sa svojim vrhunskim govornicima već šestu godinu zaredom ovu vrlo lijepu priču „pričaju” diljem Hrvatske. Do sada su „ispričali” tj. organizirali 22 vrlo lijepa eventa u raznim destinacijama kao što su Rijeka, Split, Poreč, Zadar, Vodice, Brtonigla, Zagreb, Šibenik, Makarska, Opatija i Novalja.

Tradicija se nastavlja i ovaj bogati enogastronomski događaj koji imaju svoju autentičnost i posebnost u 2022.godini biti će organiziran u 5 vrhunskih enogastronomskih destinacija.

Ove 2022.godine termini, gradovi i hoteli domaćini su:

  • Zadar              Falkensteiner Hotel & Spa Iadera      *****              15.ožujak 2022.g.
  • Split                Safir Hotel Amphora                          ****                17.ožujak 2022.g.
  • Zagreb            Maistra Hotel Westin                        *****              24.ožujak 2022.g.
  • Rijeka             Hotel Bonavia Plava Laguna              ****                29.ožujak 2022.g.
  • Novigrad         Hotel & Restaurant Nautica               ****                31.ožujak 2022.g.

Destinacije, hoteli, termini, govornici, programi kao i partneri izlagači su izvrsni. Očekuje se jako dobar odaziv gostiju i HoReCa uzvanika.

Vrlo veliki naglasak je na Hrvatskim lokalnim proizvođačima i promociji lokalnih enogastronomija kao i na edukaciji svih aktera našeg turizma. Oganizator Dantes i tim agencije Ricerca Mercato u suradnji sa brojnim partnerima i izlagačima svojim gostima omogućili su sve besplatno. Besplatni ulaz; besplatno korištenje čaše (bez kaucije i bonova); besplatne razne radionice i edukacije; besplatno sudjelovanje u Cooking showu.

Glavni ciljevi eventa su EDUKACIJA HoReCa sektora tj. ugostiteljsko-turističke struke. Tiče se to djelatnika – managera hrane i pića, konobara, sommeliera, kuhara, barista kao i proizvođača vina i raznih delicija. Također i njihovo međusobno poslovno povezivanje, kao i podizanje razine znanja, kvalitete ponude i usluge.

Gosti će moći uživati u enogastronomskim radionicama i prezentacijama. Njih će voditi vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, ugostitelji, barmeni, chefovi i baristi; između predavanja i radionica, svi gosti imati priliku degustirati proizvode svih izlagača. Također, mogućnost je to za poslovno se povezati i dogovoriti suradnju. Na samom kraju programa slijedi tradicionalna degustacijska edukativna Cooking Show večera sljubljivanja hrane i vina.

Potporu projektima obećali su nam i ove godine Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.

Eventi imaju i humanitarnu notu tako da će biti organiziran i humanitarni Cooking Show.

Od samoga početka vrlo velik je interes za eventima i partnera i uzvanika/gostiju te iz godine u godinu dodatno raste. Organizator će kao i do sada prvo ponuditi dosadašnje partnere. Svi potencijalno zainteresirani partneri i izlagači koji žele biti dio ovih lijepih evenata mogu se obratiti sa iskazanim interesom i upitom direktno na email: info@dantes.biz

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je PG-Orehovec-859x1024.jpg
Prethodni članakInfluenca ptica potvrđena kod divljih ptica u nekoliko županija
Sljedeći članakKolika je zarada po butelji?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.