Marmelada od breskve s mentom

Sastojci:
1 kg lijepih zrelih bresaka
50 dag šećera
1/2 limuna
nekoliko listića mente
Priprema:
Operite breskve, narežite ih na komadiće, odstranite koštice i stavite u lonac sa sokom od limuna, koricom limuna i listićima mente. Kuhajte oko 5 minuta na laganoj vatri, neprekidno miješajući i skidajući pjenu s vrha. Sklonite s vatre i propasirajte breskve. Dobiveni pire ponovo stavite kuhati, dodajte šećer i neprekidno miješajte dok se marmelada dovoljno ne zgusne. Pretočite je u staklenke dok je još topla i hermetički zatvorite. Čuvajte na suhom i mračnom mjestu.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.