Stranice u tiskanom izdanju: 56

Nema čudotvornog sredstva koje rješava bolesti i štetnike u poljoprivredi. Jednostavno nema. Nema ni kemijskog sredstva koje može kao od šale eliminirati biljne bolesti i štetnike pa tim više čudi potražnja za takvim proizvodima u ekološkoj proizvodnji. Ako želite proizvoditi na ekološki način, morate promijeniti način na koji razmišljate o proizvodnji. Naime, ne možemo pristupati ekološkoj proizvodnji na isti način na koji pristupamo konvencionalnoj i očekivati odlične rezultate. Odlične rezultate možemo očekivati i postići samo kontinuiranim, strpljivim i stručnim pristupom proizvodnji.

Takav pristup uključuje odabir pravih terena za određenu kulturu, odabir zdravog sadnog materijala te otpornih sorata, pravilnu gnojidbu i preventivan rad na smanjivanju potencijalnih problema sa nametnicima, najviše iz razloga jer nam je kurativan pristup vrlo ograničen. Odabir otporne sorte osim što omogućava veći prinos, smanjuje i količinu prskanja te tako smanjuje i ukupni trošak u proizvodnji.

Strategija zaštite i pravilna ishrana

Bioinput d.o.o. radi isključivo vodeći se strategijama u proizvodnji. Svaki proizvod koji koristimo ima za to određenu i smislenu funkciju. Način, vrijeme i koncentracija/doza prilagođavaju se vremenu tretiranja, sorti, vrsti biljke koju uzgajamo kao i specifičnosti nametnika na kojeg djelujemo. Strategije zaštite i pravilna ishrana izuzetno je važna. Doista ne postoji magični proizvod koji će vam odjednom i nakon svega jednog korištenja dati zadovoljavajuće rezultate. Najveći problem s kojim se susrećemo u savjetovanju i prodaji naših proizvoda je nedostatak znanja. Proizvode koje koristimo u strategijama proizvodnje međusobno izmjenjujemo te njihovo pravilno korištenje i adekvatno vrijeme daje vrhunske rezultate. Napravit ćemo okvirni plan tretiranja lijeske kao jedne od najzastupljenijih voćarskih kultura u našoj zemlji.

 class=

Gnojiva za kvalitetno i plodno tlo

Osim navedenih proizvoda, koje najčešće koristimo preko lista (folijarno) ponovno naglašavamo važnosti korištenja kvalitetnih i učinkovitih peletiranih gnojiva kako bi tlo bilo kvalitetno i plodno.

Osim što u Grena gnojivima imamo dušik, fosfor i kalij, gnojiva jedina na tržištu sadrže AMINOKISELINE, HUMINSKE i FULVO KISELINE te MIKROELEMETE. Sva ta svojstva gnojiva su važna, zato što specifično djeluju na strukturu tla, poboljšavajući organsku masu, djelujući na vodozračni sustav tla, dovode u ravnotežu sastav mikroelemenata tla i još mnogo drugih pozitivnih učinaka.

Potrebno je znati da nije toliko važan postotak nekog hranjiva (NPK) koliko je važna činjenica otapa li se to hranivo je li podložno ispiranju, te kako je dugo dostupno biljci. Gnojiva Grena se NE otapaju, NE ispiru, NE degradiraju tlo, POSTUPNO se otpuštaju razgradnjom organske tvari, HRANE mikroorganizme tla, poboljšavaju strukturi tla, NE sadrže korove ni bakterije kao ni gljivice. Dobivena su potpuno prirodnim putem bez dodavanja gelova ili drugih supstanci te obogaćuju tlo na prirodan način. Javite se našem stručnom timu koji će Vam rado pomoći u proizvodnji vaših zdravih usjeva.

 class=


 class=

Sjedište: Ruđera Boškovića 1/1,
42 000 Varaždin
Ured: Trg Svetog Vida 12,
42205 Vidovec
Skladište: Jastrebarsko
Telefon: 042 741 348
Email: bioinput@bioinput.hr
www.bioinput.hr