Podloga:
✦petit keksi (21 komad)
Priprema: Kekse poslagati u dublji kalup dimenzije 35 x 22 cm i poprskati s nekoliko žlica mlijeka.
Krema:
✦1000 ml mlijeka
✦120 g škrobnog brašna (gustina)
✦8 žlica šećera
✦1 vanilin šećer
✦200 g margarina
Priprema: Izmiješati 200 ml mlijeka sa škrobnim brašnom, pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom i vanilin šećerom neprestano miješajući. Pokriti prozirnom folijom i malo ohladiti. U mlako umiksati margarin sobne temperature i premazati po keksima u kalupu.
Ganache:
✦300 g čokolade za kuhanje
✦500 ml slatkog vrhnja
Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja. Maknuti s vatre i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Miješati dok se sva čokolada ne otopi. Ohladiti oko 10 minuta, pa izliti na kremu. Dobro ohladiti u hladnjaku.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači