Biskvit:
✦4 jaja
✦150 g šećera
✦100 ml ulja
✦150 ml mlijeka
✦100 g glatkog brašna
✦½ praška za pecivo
✦3 žlice kakaa
Priprema: Bjelanjcima dodati prstohvat soli pa ih izmiksati u čvrsti snijeg. Žumanjke izmiksati sa šećerom pa dodati ulje i mlijeko. Lagano umiješati prosijano brašno pomiješano s prašakom za pecivo i kakaom te na kraju snijeg od bjelanjaka. Uliti u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje dimenzije 20 × 30 cm i peći 20 – 25 minuta na 160 °C.
Krema:
✦400 ml vrhnja za šlag
✦6 žlica šećera
✦3 banane
✦2 žlice kakaa
Priprema: Vrhnje za šlag izmiksati sa šećerom pa dodati gnječene banane i kakao. Sve dobro izmiksati u glatku kremu. Kremu namazati po ohlađenom biskvitu i prije posluživanja dobro ohladiti.
Recept iz knjige Moji brzi kolači