Biskvit:
✦10 bjelanjaka
✦150 g šećera
✦200 g mljevenih oraha
✦4 žlice oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
Priprema: Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka uz postupno dodavanje šećera. Mljevene orahe, brašno i prašak za pecivo sjediniti, pa dodati u snijeg i silikonskom špatulom lagano izmiješati. Smijesu rasporediti u kalup 38 x 25 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C, 15 – 20 minuta.
Krema:
✦10 žumanjaka
✦150 g šećera
✦2 pudinga od vanilije
✦500 ml mlijeka
✦200 g margarina
✦500 ml vrhnja za šlag
✦100 g kokosovog brašna
✦100 g čokolade za kuhanje
Priprema: Žumanjke, šećer i puding izmiješati s malo mlijeka, pa ukuhati u ostatak mlijeka u gustu kremu. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu kremu dodati omekšali margarin i pjenasto umutiti. Ručno umiješati čvrsto umućeno vrhnje za šlag, pa podijeliti na dva dijela. U jedan dodati kokosovo brašno, a u drugi na pari otopljenu i malo ohlađenu čokoladu.
Dekoracija:
✦250 ml vrhnja za šlag
Priprema: Umutiti vrhnje za šlag i premazati kolač. Posuti mljevenim orasima.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači