Sastojci (za 6 – 8 čaša):
✦400 ml vrhnja za šlag
✦150 g čokolade za kuhanje
✦150 g Nutelle
✦500 g sira mascarpone
✦100 g pečenih sjeckanih lješnjaka
Priprema: Zagrijati 150 ml vrhnja za šlag do vrenja pa dodati čokoladu izlomljenu na kockice i miješati pjenjačom dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi do sobne temperature. Mascarpone izmiksati sa Nutellom. Ručno umiješati mekše umućeno preostalo vrhnje za šlag. Dodati čokoladu otopljenu u vrhnju i ručno sjediniti. Na dno čaša staviti sloj sjeckanih lješnjaka, pa kremu nanijeti slastičarskom vrećicom i ponoviti postupak u 2-3 sloja, ovisno o veličini čaša.
Ganache:
✦100 ml vrhnja za šlag
✦100 g čokolade za kuhanje
Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i izmiješati da se čokolada otopi. Dobro ohladiti u hladnjaku najmanje nekoliko sati pa pomoću slastičarske vrećice ukrasiti desert.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači