Biskvit:
✦220 g čokolade za kuhanje
✦175 g maslaca
✦5 jaja
✦100 g šećera
✦100 g mljevenih badema
✦2 žlice oštrog brašna
✦2 žlice mlijeka
✦malo soli
Priprema: Čokoladu i maslac zajedno otopiti na pari. Jaja i šećer pjenjačom izmiješati pa dodati ostale sastojke i sve ručno izmiješati. Smjesu uliti u namašten kalup dimenzije 28 x 23 cm i peći u zagrijanoj pećnici 20 minuta na 160 °C. Biskvit mora ostati sočan i mek.
Premaz:
✦domaća marmelada od jagoda ili 200 g jagoda + 65 g šećera
Priprema: Izmiksati u blenderu jagode i dodati šećer pa kuhati oko 15 minuta stalno miješajući. Ohladiti i premazati biskvit.
Krema:
✦250 g mascarponea
✦4 žlice šećera u prahu
✦200 ml vrhnja za šlag
✦200 g svježih jagoda
Priprema: Izmiksati mascarpone i šećer u prahu pa silikonskom špatulom umiješati čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Staviti pola kreme pa poslagati sitno sjeckane jagode te ostatak kreme.
Dekoracija:
✦250 ml vrhnja za šlag
✦svježe jagode
Priprema: Kolač premazati šlagom od tučenog vrhnja i ukrasiti s jagodama.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači