Biskvit:
✦5 jaja
✦150 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦prstohvat soli
✦125 ml ulja
✦250 ml gazirane mineralne vode
✦350 g glatkog brašna
✦1 prašak za pecivo
Umak:
✦500 g svježih ili smrznutih jagoda
✦100 g šećera
✦1 vanilin šećer
I još:
✦400 ml vrhnje za šlag
✦50 g šećera u prahu
✦1 vanilin šećer
✦400 g svježih jagoda
Priprema biskvita:
1. Miksati jaja sa šećerom, vanilin šećerom i soli 15 – 20 minuta dok smjesa ne dobije na volumenu. Dodati ulje i još jednom promiješati. Na kraju naizmenično dodavati mineralnu vodu i brašno pomiješano sa praškom za pecivo, miksajući na najmanjoj brzini.
2. Smjesu rasporediti u nauljen i pobrašnjen ili papirom obložen kalup dimenzije 33 x 22 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 25-30 minuta. Provjeriti s čačkalicom da li je biskvit pečen.
3. Još vrućem biskvitu napraviti rupe pomoću obrnute strane kuhače.
Priprema umaka:
4. Jagode usitniti štapnim mikserom ili blenderom u pire. Dodati šećer i vanilin šećer i kuhati oko 15 minuta dok se blago ne zgusne. Malo ohladiti.
5. Umakom od jagoda napuniti rupice u biskvitu i ostatak premazati po biskvitu. Kolač staviti u hladnjak da se ohladi.
Ukrašavanje:
6. Izmiksati čvrsto vrhnje za šlag s dodatkom šećera u prahu i vanilin šećera. Svježe jagode narezati na kriške. Ohlađeni biskvit ukrasiti šlagom pomoću slastičarske vrećice i na njega složiti jagode.