Biskvit:
✦6 jaja
✦6 žlica šećera
✦1 vanilin šećer
✦2 žlice hladne vode
✦6 žlica oštrog brašna
✦1 žličica praška za pecivo
Priprema:
1. Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg postupno dodavajući šećer i vanilin šećer. Smanjiti mikser na najmanju brzinu, pa dodati jedan po jedan žumanjak i vodu. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa sve kratko sjediniti mikserom.
2. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 40 x 30 cm. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 20 minuta. Pečeno tijesto zamotati s papirom u roladu i ostaviti tako da se ohladi.
Krema:
✦4 jaja
✦3 žlice šećera
✦1 vanilin šećer
✦4 žlice oštrog brašna
✦250 ml mlijeka
✦250 g mascarpone sira
✦5 – 6 kivija
Priprema:
3. Jaja, šećer i vanilin šećer pjenjačom dobro izmiješati, dodati brašno i malo mlijeka, pa sve dobro sjediniti u smjesu bez grudica. Ukuhati smjesu u ostatak prokuhanog mlijeka miješajući pjenjačom. Maknuti s vatre kad se zgusne, pokriti prozirnom folijom i ohladiti. U ohlađeno umiksati mascarpone sobne temperature.
4. Kivi oguliti i nožem uzdužno rezati kako bi u presjeku imao izgled cvijeta.
5. Ohlađenu roladu odmotati i premazati kremom. Ostaviti 3 – 4 žlice kreme za dekoraciju. U sredinu rolade poslagati kivi po dužini i zamotati uz pomoć prozirne folije.
6. Roladu dobro pričvrstiti u foliji i staviti u hladnjak na par sati da se ohladi. Prije posluživanja ukrasiti preostalom kremom i kriškama kivija.
Recept iz knjige Moji voćni kolači